45 Günde Arapça Konuşmayı Öğrendiler

TRABZON - Hayrat ilçesine bağlı Balaban beldesindeki Hamzalı Kız Kur'an Kursunda düzenlenen kursta 41 öğrenci, 45 gündü Arapça konuşmayı öğrendi.

Hamzalı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Hayrat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği, ÖNDER ve Sosyal Doku Derneği katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "45 Günde Arapça Konuşma ve Anlama Dil Melekesi" kursuna, İmam Hatip Liselerinde eğitim görüp üniversitede İlahiyat Fakültesini tercih edildi.

Kursun sona ermesi dolayısıyla Hamzalı Kız Kur'an Kursu salonunda düzenlenen törende konuşan proje koordinatörü Ahmet Ziya İbrahimoğlu, amaçlarının Arapça'nın kısa zamanda ve kolayca öğretilebileceğini ortaya koyup dil öğrenme ve konuşma zevkini tattırarak sevdirmek olduğunu belirterek, "Bunu da gramer-dil bilgisi öğretmeden önce, anlama ve konuşmayı öğreterek başarıyoruz" dedi.

Arapça ve Türkçe'de kullanılan altı binin üzerinde müşterek kelime bulunduğunu ifade eden İbrahimoğlu, "Bir dili konuşmak için 300-400 kelime kullanabilmek yeterli olur. Bu uygulamanın dil öğretiminde bir model olmasını arzuluyoruz" diye konuştu.

Kurs sonunda düzenlenen sınavı başarıyla geçen kursiyerlere başarı belgesi, sınavda başarılı olamayanlara ise katılım belgesi verildi.

Kaynak: AA