Sakin Şehir Vize’de İftar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “Ramazan’da Trakya bir başka güzel, İstanbul komşularıyla güzel” sloganı ile başlattığı iftar programında, Beyoğlu, Kırklareli ve Vizeliler hep birlikte sakin şehir Vize’de oruçlarını açtı.

Sakin Şehir Vize’de İftar
AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve diğer partililerin Vize Ak Parti İlçe teşkilatını ziyaret etmesiyle başlayan program partililerin esnafı dolaşarak iftara davet etmesiyle devam etti. Vize esnafını tek tek ziyaret eden Milletvekili Gürşan ve Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan esnafla sohbet etti.

Ak Parti teşkilatlarının ve davetlilerin bir araya geldikleri iftar programı öncesinde ilk önce Hacivat Karagöz gösterisi yapıldı. İstanbul İl Başkanlığı Kültür ve Sanat Atölyesinden gelen Karikatür, Kaligrafi ve Ebru Sanatı hocalarının düzenlediği etkinlikte ayrıca ilgi gördü. Ezan okunmasıyla birlikte yenilen iftar yemeğinin ardından kürsüye Vize Ak Parti İlçe Başkanı Halil Raif Doğan çıktı. İftara katılan tüm konuklara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Doğan, "Bugün ilçemize konuk olan AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan’a, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a ve AK Partimizin çok değerli teşkilat mensuplarına şahsım, teşkilatım ve tüm Vizeliler adına teşekkür ediyorum. İlçemize gelerek bizi ziyaret etmeleri, bizimle birlikte iftar yemeği yemeleri bizleri onurlandırdı” dedi.

VİZE TRAKYA’NIN BAŞKENTİ
Vize’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Demircan da; "Sevgili Vizeliler! İşte İstanbul Türkiye’nin başkenti gibi ama Trakya’nın da eskiden bir başkenti vardı o Vize’ydi. İşte Vize’ye bu heyecanla geldik, bu güzelliklerle geldik, bu gururla geldik. Çok güzel bir tabloyla da karşılaştık. Bizi çok güzel karşıladınız" diye konuştu.

Öncelikle Vizelilere teşekkür eden Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu iftarımız hem İstanbul İl Başkanlığımızın iftarı, hem de Beyoğlu Belediye Başkanlığımız ve Beyoğlu İlçemizin iftarı. Bu vesileyle bu güzel soframızı sizler şenlendirdiniz. Ben burada bulunan bütün hanımefendilere, bütün beyefendilere, yavrularımıza, annelerimize, babalarımıza, dedelerimize, ninelerimize bu kardeşlik soframızı bizlerle bölüştüğünüz için ve geldiğiniz için teşkilatımız adına, şahsım adına, İstanbul’dan buraya gelen bütün değerli kardeşlerim adına sizlere hoş geldiniz safalar getirdiniz diyorum."
Yirmi yıl evvel Sayın Başbakan İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda Türkiye’nin pozisyonu, İstanbul’un görüntüsü, ihtiyaçlarının farklı olduğunu belirten Demircan, sözlerine şöyle devam etti: "O zamanlar büyük bir hamle başlamıştı ve ilk iftar çadırları o zaman kurulmuştu. Aradan yirmi yıl geçti iftar sofraları devam etti. Ama bir şey değişmişti o zaman Türkiye'de ve İstanbul'da yoksulluk vardı. Çadırlar daha çok bu yoksulluk çabası içindi. Ama Türkiye şimdi o kadar gelişti, İstanbul o kadar zenginleşti ki, elhamdülillah, şükürler olsun Mevla’ya o her tarafı çiçeklerle, her tarafı ağaçlarla, her tarafı yemyeşil olan İstanbul’da artık bugün hem iklim değişti, hem ekonomik iklim değişti, artık İstanbul’da bu sofralarımız daha çok kardeşliğin, muhabbetin ve dostluğun bölüşüldüğü, paylaşıldığı sofralar haline geldi. Bu güzel soframız dolayısıyla inşallah Beyoğlu’ndan Vize’ye güzel bir dostluk köprüsünü kurmuş oluyoruz. Sözlerimi burada tamamlarken, şimdiden ramazan bayramınızı kutluyor, sizlere sağlık içerisinde, mutluluk içerisinde geçireceğiniz bir ömür temenni ediyorum”

‘RAMAZAN AYI PAYLAŞMAK AYIDIR’
AK Parti Kırklareli Milletvekili Av.Şenol Gürşan da konuşmasında şunları söyledi: "Hep birlikte ramazan ayını idrak etmenin mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Bildiğiniz gibi ramazan ayı rahmet ayıdır, merhamet ayıdır, bereket ayıdır. Dolayısıyla bizlerde ramazanın bütün bu özelliklerinden yararlanıyoruz. Ama aynı zamanda ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Bununda ötesinde ramazan ayı paylaşmak ayıdır. İftar açmak için her kesin bir tas çorbası, bir somun ekmeği vardır. Ama biz burada başka değerleri de paylaşıyoruz. Sevgiyi, kardeşliği ve en önemlisi dostluğumuzu paylaşıyoruz ve pekiştiriyoruz ve şuna inanıyoruz ki tüm bu değerler sevgi, kardeşlik ve dostluk, paylaşarak çoğalır ve çoğaldıkça büyür ve o zaman biz milletimizle birlikte bir oluruz, diri oluruz, bütün oluruz ve güçlü bir Türkiye oluruz. İşte bu ramazan sofralarının en önemli özelliği budur."
Vize tören alanında düzenlenen iftar programının ardından konuklar Vize Öğretmenler Lokalinin bahçesinde çay içip sohbet etti. İftar yemeğine AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Vize Kaymakamı Murat Duru, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindaroğlu, Başbakanlık Meclis Özel Kalem Müdürü Türker Yörükçüoğlu, Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları, AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı ile Beyoğlu İlçe Teşkilatı ile diğer ilçe ve belde teşkilatları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA