Renklerin Suyla Dansı

Geleneksel Türk el sanatlarının en önemlisinden olan "ebru", Piazza Kahramanmaraş Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni renklendirdi.

Renklerin Suyla Dansı
Piazza’nın, Ramazan etkinlikleri programında bu kez ebru sanatı vardı. Bir kağıt süsleme sanatını ifade etmesinin yanı sıra renklerin suyla dansının yarattığı ahengi de simgeleyen ebru, alışveriş merkezi ziyaretçilerinin yoğun ilgisini gördü.

AVM içinde kurulan stantta, bu zorlu ve emek isteyen sanatı amatörce de olsa icra eden ziyaretçiler, eğlenceli dakikalar yaşadılar. Su içine damlattıkları renk renk boyların suyla dansının sonrasında üzerine özel bir kâğıt kapattıktan sonra ortaya çıkacak eseri merakla bekleyen ziyaretçiler, büyük heyecanın yanında eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Birçok eski eserde süsleme amacıyla kullanılan, günümüzde ise geçmişi günümüze taşıyan bir sanat olarak icra edilen ebru sanatının Piazza’nın Ramazan etkinliği programına dahil edilmesi ziyaretçiler tarafından memnunlukla karşılandı. Etkinliğe sadece yetişkinler değil, bu sanatın icra edilişini ilk kez gören çocuklar tarafından da ilgiyle izlendi.
Kaynak: İHA