Çankırılı Yarenler Keçiören’i Fethetti

Üç kıtayı buluşturan 5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde on ikinci gece Çankırı’ya ayrılırken, Çankırılı Yarenler Keçiörenlilerin gönüllerini fethetti.

Çankırılı Yarenler Keçiören’i Fethetti
Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Çankırı Kültür Evi’nin açılışını AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkanı Adem Can birlikte yaptı.

ÇANKIRI TÜRKİYE’NİN MAYASIDIR
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan AK Parti Çankırı Milletvekili Filiz, Çankırı’nın evliyalar şehri olduğunu belirterek “Çankırı Anadolu’nun ve Türkiye’nin mayasıdır. Tüm İslam Alemi’nin çimentosudur. Çankırı nüfusu artan vilayetlerdendir ve Çankırı’ya yapılan yatırım tüm Türkiye’ye yapılmıştır” dedi.

Filiz, memleketini en çok seven insanın memleketine hizmet eden kişi olduğuna dikkat çekerek, “Keçiören Belediye Başkanı Ak, Çankırı’ya bir Çankırılı gibi hizmet ediyor. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ DÜNYAYA YAYIYORUZ
Keçiören Belediye Başkanı Ak ise, 5. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Çankırı yarenlerini misafir etmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Yakınlığı itibariyle Çankırı Ankara’ya çok fazla göç veren bir ilimiz. Ankara’da çok fazla Çankırılı var” diye konuştu.

Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile “Dünyanın evi Keçiören”de on yedi ayrı ülkeden bine yakın misafirin ağırlandığını kaydeden Başkan Ak, “Aynı zamanda Anadolu’muzun güzel illerini de Keçiören’de ağırlayarak, Anadolu’nun kültürünü dünyaya yayıyoruz. Bu güzel ayda hepinize sağlık, sıhhat, huzur diliyorum. Cenab-ı Allah’a emanet olun” mesajını verdi. Ankara’da Çankırı tanıtım günleri düzenlediklerini hatırlatan Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkanı Can da, “Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’ne misafir olmaktan çok büyük mutluluk duyduk. Bize verdiği desteklerden ötürü Keçiören Belediye Başkanı Ak’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

YAREN MECLİSİ SAHNEDE
Konuşmaların ardından AK Parti Milletvekili Filiz ve Adem Can, Çankırı Gecesi’ni düzenleyen Başkan Ak’a plaket verdi. Başkan Ak da gecenin anısına Can’a bir vazo hediye etti. Gecede sahne alan Çankırı Dernekleri Federasyonu Yaren Ekibi’nin gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Keçiörenlilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede, Çankırı’nın Yaren Meclisi kültüründen örnekler sergileyen ekibin orta oyunlar ve türküler ile harmanladığı gösteri ortamı şenlendirdi. Azerbaycanlı sanatçı Ramin Maragalı’nın da bir şarkı seslendirdiği gecede, sanatçı Alper Kış söylediği birbirinden güzel şarkılarla gönüllere hitap etti. Gecenin sonunda protokol heyeti toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA