Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Temeli Atıldı

Sanko Holding tarafından İslahiye ilçesinde yaptırılacak Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı törenle atıldı.

Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Temeli Atıldı
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada, genç ve eğitimli nüfusun ülkenin geleceğinde çok önemli rol oynayacağına inandıklarını ifade ederek, imkanları ölçüsünde eğitime katkı sağlamaya özel önem verdiklerini söyledi.

Bugüne kadar ikisi fakülte binası olmak üzere 20 okul yaptırıp devlete teslim ettiklerini hatırlatan Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü yanında Araştırma Uygulama Merkezi yaptırdıklarını, ayrıca İlahiyat Fakültesi binası inşaatının hızla devam ettiğini anlattı.

Konukoğlu, “Sanko Üniversitemizin de kuruluşu, Sayın Bakanımızın ve milletvekillerimizin sayesinde tamamlandı. 2014-2015 döneminde öğrenci alacağımız üniversitemizin, sağlık bilimleri alanında referans eğitim kurumu olmasını hedefliyoruz” dedi.

Her yıl 10 bin öğrenciye kırtasiye ve 10 bin öğrenciye kıyafet yardımı yaptıklarını, bin 500’ü aşkın üniversite öğrencisine burs verdiklerini belirten Konukoğlu, şöyle devam etti:
“Holding olarak ana gayemiz; her sene belli miktarda kazancımızı vatandaş ile paylaşmak, sosyal yatırımlara öncelik vermek, mümkün olduğunca her yıl bir şey yapmak. İslahiye Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni inşallah bir yıl sonra bitireceğiz. Yanında bir de camisi var. Onu da üstlendik. Okulu babamın adına camiyi de kendi adıma yapacağım.”
İslahiye’nin yatırımlarda çok geri kaldığına dikkati çeken Konukoğlu, “Sizler bizlerin parçasısınız. Bizler bazı konularda her zaman elinizden tutmaya hazırız. İslahiye’deki arkadaşlar da birleşerek bir şirket kurup, bir iki yatırım yapmanızda yarar görüyorum. Sizlere de öncülük yaparız” diye konuştu.

Konukoğlu, temelini atacakları lisenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, İslahiyelilerin yüreğinde bambaşka bir yeri olduğunu söyleyerek, “Çalışkanlıkları ile insanlıkları ile müteşebbis ruhları ile çok farklı bir bölge burası. Yatırıma ihtiyacı var, büyümeye ihtiyacı var. İşte biz bugün bunun için buradayız” diye sözlerine başladı.

Rahmetli Hacı Sani Konukoğlu’nun kendisinin ilk patronu olduğunu hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:
“Bugün 10 yıldır siyasette ayakta kaldıysam 15 yıl o sektörde yetişmemin sonucudur. O bize doğruluğu, iyi ahlakı, çalışkanlığı, gayreti, samimiyeti öğretti. Hepimizin örneğiydi. Onu minnetle, şükranla, hayırla yâd ediyoruz. Arkada bıraktığınız evlatlar da önemlidir. Bugün evlatları da hayırda yarışıyorlar. Bıraktığı eseri tamamlamaya ve taçlandırmaya çalışıyorlar.”
Bakan Şahin, eğitimin önemine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğitim bizim her şeyimiz. Cehaletle savaş bizim en büyük savaşımız. Attığımız her temel, cehaletle mücadele oluşan bir kaleyi, temeli de beraberinde getiriyor. Çocuklarımızı, okul ve bilgi ile buluşturmazsak, onları iyi, hayırlı evlat olarak yetiştirmemiz mümkün değil. Beraberinde güzel ahlakla beslemek de önemli. O yüzden bu temeller çok önemli. İnsanlığa faydalı hizmetler yapacak ve bunu maneviyatla yetiştirecek insanlar yetiştirmek, işte bu temel bunun için de atılıyor. İnancımız ‘oku’ diye başlıyor. ‘İlim Çin’de bile olsa alın’ diyen bir medeniyetten geliyoruz. İleri hedeflere 2023, 2071 hedeflerine ulaşmak durumundayız.”

Eğitim, sosyal konut, sosyal hizmet merkezleri, neye ihtiyaç varsa pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini bildiren Şahin, “Çünkü ben bu toprakların insanıyım. Birlikte rahmet var ayrılıkta azap var. Bu şehri, Türkiye ve dünyanın en mükemmel şehirlerinden birisi hailine dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da konuşmasında, lisenin temelini atmanın yanında, Gaziantep ile İslahiye arasında bir gönül köprüsü inşa ettiklerini söyledi.

Tayyar, “Maalesef Gaziantep ile İslahiye arasında bir kopukluk var. Zannediyorum mesafeden de kaynaklanıyor. Gözden uzak olan gönülden de uzak olur derler ya, İslahiye bir kenarda unutulmuş gibiydi. Abdulkadir Bey’in dediği gibi İslahiye de bir şeyler yapsın ama Gaziantep de elini uzatsın diye arzu ettik. Konukoğlu Ailesi’nin yaptıracağı cami ile imam hatip lisesi, Gaziantep ile İslahiye arasındaki köprüyü güçlendiren çok önemli hamleler” diye konuştu.

Tayyar, ilçenin yerel zenginlerinin de elini taşın altına koyarak, hem yatırımlarda hem hayır işlerinde devrede olması gerektiğini kaydetti.

İslahiye’de kurulacak organize sanayi bölgesini 1 yıl içinde bitirerek İslahiye’yi sanayi kültürü ile tanıştırmak istediklerini belirten Tayyar, Gaziantep Üniversitesi’nin de burada faaliyete göstermesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, Eylül ayında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kampüsünü açacaklarını aktardı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, ülkede olduğu gibi Gaziantep’te de en önemli sorunların başında eğitimin geldiğini, eğitim sorununu çözmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

Gaziantep’in 9 bin 300 derslik ihtiyacı olduğunu bildiren Ata, “Mümkün olduğunca bunu en kısa sürede yapıp, derslik başına öğrenci sayısını 30’a indirmeyi düşünüyoruz. Bu yıl 2 bin 200-2 bin 300 derslik inşaatı var. Önümüzdeki yıl da 3 bin derslik yapmayı düşünüyoruz. Bu tempoyla devam edersek 2015 yılı sonunda derslik açığını bitirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te bir marka isim haline gelen Konukoğlu Ailesi’ne yaptırdıkları okul, fakülte ve camiler için teşekkür eden Ata, Konukoğlu Ailesi’ni gerek eğitim yatırımları ve sağlık yatırımları gerekse her türlü yardım konusunda ilk sırada gördüklerini dikkati çekti. Ata, “İl Valisi olarak, devletim adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada yapılacak okul da ilimiz, ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Başta Abdulkadir Konukoğlu, Sayın Adil Konukoğlu ve tüm aile fertlerine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

TÖRENLE TEMELİ ATILDI
Açılış konuşmalarının ardından, Bakan Şahin ve diğer davetliler butona basarak, lisenin temeline ilk harcı koydu.

Törene; Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Ali Şahin ve Halil Mazıcıoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GTO Başkanı Eyüp Bartık, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Aydın, İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de katıldı.

İslahiye’de yaptırılacak 24 derslikli Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Bodrum, zemin ve 3 normal katla birlikte 5 kat olarak inşa edilecek okulun toplam inşaat alanı ise 7 bin 500 metrekare olacak.

Okulda fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları, müzik, resim ve bilgisayar derslikleri, toplantı ve beden eğitimi salonları bulunacak. Okulda açık spor alanları da yer alacak.
Kaynak: İHA