'Bu kararlı duruş çapulculara fırsat vermeyecektir'

Başbakan Erdoğan, olayların dışarıdan koordine edildiğini söyledi

'Bu kararlı duruş çapulculara fırsat vermeyecektir'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Son aylarda yaşanan bu olaylar içeriden ve dışarıdan koordinelidir. Bunlara karşı kararlı duruşumuz nasıl bir fren oluşturduysa, ileri dönemlerde de bu kararlı duruş çapulculara fırsat vermeyecektir." dedi.

Başbakan Erdoğan, İmam Hatip Liseleri Mezunlar Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) Sarayburnu'ndaki Sepetçiler Kasrı'nda düzenlediği iftara katıldı.

İftar programında konuşan Erdoğan, Müslüman ülkelerdeki sorunlara değindi. Başbakan, "Başta Somali ve Myanmar olmak üzere Müslüman kardeşlerimiz yokluğun pençesinde bir Ramazan yaşıyor. Aynı şekilde Filistin'de, Irak'ta, Suriye'de sorunlar devam ediyor. Mısır'da da kendilerine yapılan haksızlıklarla mücadele ediyor. Hiçbir zor mesele karşısında umutsuzluk yoktur. En zor zamanlarda Allah kuluna yardım eder. İslam coğrafyasının tamamında şahit olduğumuz acı ve hüzün gelip geçicidir. Bu imtihanı başarıyla verirsek bunun neticesini göreceğiz. Zulüm ilelebet devam etmez. Kendi ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki olaylar karşısında ümitsizliğe düşmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı olaylarına da değinen Erdoğan, "Demokrasi ve ekonomi mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Şu son yıl bu kadar bereketli bir ayda ortaya çıkan olaylar sıradan olaylar değildir. Bu olaylar badece içeriden kaynaklı olaylar değildir. Bu olaylar içeriden ve dışarıdan koordinelidir. Bunlara karşı kararlı duruşumuz nasıl bir fren oluşturduysa ileri dönemlerde de bu kararlı duruş çapulculara fırsat vermeyecektir. Kamu düzenini bozmak isteyenler çapulcudur. Tencere tava çalanlar yasal olarak suç işliyorlar. Taşı yargıya... Hakkımızı arayacağız. Arabamızı mı tekmeliyor, çıkıp başörtülü bayanları yerlerde sürüklüyor. Bunlar oldu mu? Hala da oluyor. Bunları görmemezlikten mi geleceğiz? Haklı hakkını arayacak. Bu mücadeleyi beraber vereceğiz. Haklı hakkını aramazsa kaybeder." diye konuştu.

"SABIR, TAHAMMÜL, İMAN"

İmam hatiplilerin zor süreçten geçtiğini altını çizen Erdoğan, "İbadethanelerin ahırlara çevrildiği dönemlerden geçtik. Kuran'ı öğrenmek, belli kitapları evlerinde bulundurmak suçtu. Çok ağır baskılar, zulümler yaşandı. Zifiri karanlık günlerden geçildi. Bu insanlar sokaklara çıkıp ellerine pala, taş sopa almadılar. Ellerine silah alıp dağa da çıkmadılar. Gayrimeşruluğu akıllarından geçirmediler. Tahammülle dayandılar ve ortaya bu eserleri çıkardılar. Biz şikayet edenlerden de umutsuzluklar içersinde olanlardan da olmayacağız. Karanlığa bir mum yakmanın gayreti içerisinde olacağız. Sabır, tahammül ve iman. Onlara ek olarak nesil yetiştirme mücadelesi içinde bulunduğumuz, şu manzarayı değiştirmeye yetecektir. İmam hatiplerin kapısına vurulan kilitleri hamdolsun kırdık. Normal okullarda da Kur'an ve siyer okunmasının önünü açtık. O binaların içini en güzel şekilde donatmakla olmuyor. Tabi o da bizim işimiz. Bizim çektiklerimiz onlar çekmemeli." şeklinde konuştu.

"Yaklaşık 100 yıl önce Osmanlı'nın çöküşü İslam coğrafyasını etkilemiştir." diyen Erdoğan, "Bugün İslam coğrafyasında karşı kaldığımız ne kadar sorun varsa karşısında Osmanlı'nın çöküşünü görürsünüz. Edebin edepsizlik içerisinde bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Adaletin haksızlık içerisinde yok almasına göz yummayacağız. Sizin Akif'in deyimiyle'iman dolu göğsünüz'olduğu sürece hiçbir gülle sizi yıkamayacaktır." dedi.