Vali Altınok, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu

AKSARAY - 02.07.2013 - Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray'a kurulan 112 Acil Çağrı Merkezin'de incelemelerde bulundu.

Vali Altınok merkezin kurulması ile 110 İtfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma gibi numaraların tek merkezde toplanarak, acil çağrı hizmetlerinin bu merkezlerden daha etkin ve koordineli bir şekilde yürütülmesini amaçlandığını söyledi.

Aksaray 112 Acil Çağrı Merkezi'nin teknik altyapısı tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiğini belirten Vali Altınok merkezi gezerek, Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu ve merkezin teknik sorumlularından bilgi aldı.

Merkezin son teknoloji ile donatıldığını ifade eden Vali Altınok, merkeze gelen acil çağrıların çağrı alıcılar kanalıyla ilgili birimlere aktarıldığını, il genelinde yapılan bütün çağrıların kurulan acil çağrı merkezi tarafından cevaplandırılacağını söyledi.

Batılı ülkelerde de tek çağrı sistemi ile emniyet, sağlık, yangın ve diğer acil yardım hizmetlerinin tek bir merkezden koordine edildiğini belirten Vali Altınok, Aksaray acil çağrı merkezinde ilk olarak 110 yangın ihbar hattının açıldığını, 112 Acil Servis, 156 Jandarma ve 155 polis imdat çağrı merkezi hatlarının da yakın zamanda 112 Acil Çağrı Merkezinde aktif hale getirileceğini bildirdi.

Kaynak: AA