Türkiye Demokrasi Forumu

ORDU - Mesudiye Gelişme Vakfı tarafından düzenlenen ve Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen Türkiye Demokrasi Forumu , 6-8 Temmuz arasında Ordu'nun Mesudiye ilçesinde yapılacak.

Türkiye Demokrasi Forumu Başkanı Aziz Ekşi, 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, TDF'nin, üç aşamalı projenin ilk ayağı olduğunu söyledi.

TDF'nin amacının, demokrasiyi güçlendirmek ve doğrudan demokrasi yoluyla yerel kalkınma arayışını sağlamak olduğunu ifade eden Ekşi, şöyle konuştu:

"Yeryüzünde insanların ancak yüzde 11'i gerçek demokrasi, yüzde 37'si eksik demokrasi ile yönetilirken, yüzde 38'i ise despotik yönetime boyun eğiyor. Nüfusun yüzde 14'nün yaşadığı ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu grup ise melez, hibrit rejim olarak tanımlanıyor. Demokrasi herkes için önemlidir. İnsanca bir yaşamın, yaşanılası bir dünyanın temel bileşenidir. Demokrasinin en güzeli doğrudan olanı, doğrudan demokrasinin tipik özelliği ise katılımın maksimum olmasıdır. Katılım düşükse demokrasinin sürdürülebilirliği tartışılmalı demektir."

-Forum programı

Ekşi, foruma çeşitli illerden 8 belediye başkanı, 7 vakıf, 5 kooperatif, 4 dernek, 2 kent konseyi ve 2 kalkınma ajansının katılacağını belirterek, "Farklı yörelerden, farklı görüşlerden, farklı kuruluşlardan 41 bildiri sunulacak ve özgürce tartışılacak. Yerel kalkınma öyküleri gibi yerel kalkınma yaklaşımları ve doğrudan demokrasi hakkındaki konuşmaların da ilgiyle izleneceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Forumun, TDF'nin internet sitesinden önceden kayıt yaptırmak şartıyla herkese açık olduğunu vurgulayan Ekşi, foruma katılacakların köy evlerinde konaklamalarının sağlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA