Sultan Abdülhamid Han’ın 6. Kuşaktan Torunu Dünyaya Geldi

Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın 6. kuşaktan bir torunu dünyaya geldi.

Sultan Abdülhamid Han’ın 6. Kuşaktan Torunu Dünyaya Geldi
Osmanlı Hanedanı’nın “sultan” unvanı ile anılan hayattaki 15 kadın üyesinden biri olan Nilhan Sultan’ın Hanzade ismi verilen bebeği dünyaya geldi. Nilhan Osmanoğlu ile Mehmet Behlül Vatansever, geçen yıl Eylül ayında hayatlarını birleştirmişlerdi. Çiftin düğünü, gelinin 5. kuşaktan dedesi olan Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın tahttan indirildikten sonra mecburi ikamete tabi tutulduğu ve hayatının son zamanlarını geçirdiği Beylerbeyi Sarayı’nda gerçekleştirilmişti.

Dün saat 19.00’da Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde dünyaya gelen Hanzade Vatansever Hanımsultan’la birlikte hayattaki sultan kızlarının sayısı 14’e çıktı. En yaşlı hanımsultan ise Beyrut’ta yaşayan 1918 İstanbul doğumlu Bilun Hanımsultan. Bilun Hanımsultan, 1924’te vatanı terke mecbur bırakılan Osmanlı Hanedanı üyelerinden hayatta kalan son kişi.

NİLHAN SULTAN KİMDİR?
Osmanlı Hanedanı’nın hayattaki 15 kadın üyesinden (sultan) biri olan Nilhan Osmanoğlu Sultan, 1987 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Orhan Osmanoğlu Şam, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye-Lübnan’da doğdu. Harun Efendi’nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, hanedan üyelerinin 1924’de yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut’a gitti. Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam’da evlendikten sonra 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935’te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi’nin de 1937’de vefatından sonra Harun Osmanoğlu’nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yad ellerde hayat mücadelesi veren aile, 1974’de hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam’dan İstanbul’a geldi. Lefke Avrupa Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu’nun en büyük çocuğu.
Kaynak: İHA