Simav 20 Ağustosta Başlayacak Panayıra Hazırlanıyor

Kütahya’nın Geleneksel Simav Panayırı 26 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında bu yıl 81.kez düzenlenecek.

Simav 20 Ağustosta Başlayacak Panayıra Hazırlanıyor
Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl panayır alanında esnaflar kendilerinin yaptığı derme çatma dükkanlar yerine belediyenin inşa ettiği depreme dayanıklı çelik barakalarda halka hizmet sunacak.
Belediye Başkanı Kasım Karahan içerisinde kanalizasyonu, içme suyu ve elektriği bulanan her biri 16 metrekarelik 450 çelik barakayı herhangi bir afet veya deprem anında afetzedelerin yaşamlarını kolayca sürdürebileceği bir şekilde dizayn ettiklerini bildirdi.
Bünyesinde belediye hizmet binası, fıskiyeli havuz, kafeterya, 180 metre uzunluğunda şelaleli havuz, piknik alanları, luna parkı ve sosyal amaçlı bölümlerin yer aldığı 150 dönümlük panayır alanını bu yıl gerçekleştirdikleri yeni tesislerle vatandaşların 365 gün yararlanabilecekleri sosyal amaçlı doğal bir yaşam parkına dönüştürmeyi başardıklarını ifade eden Başkan Karahan, “Vatandaşlarımız panayırımıza geldiklerinde yaptığımız tesislerimize bakarak bize hak verecekler” dedi.

Hizmetlerin en iyisine layık Simav ve bölge halkına geçmişe göre farklı bir panayır ortamı sunabilmek için ekiplerin çalışmalarını gece gündüz demeden sürdüğüne vurgu yapan Başkan Karahan, “Eski panayır alanından eser kalmadı. Belediyemiz toplu sünnet veya büyük hayır gibi etkinliklerini de artık bundan sonra bu alanda düzenleyecek. Ayrıca vatandaşımız panayır alanımızdaki sosyal amaçlı tesislerimizi isterse piknik alanı gibi kullanabilecek, isteyen vatandaşımız çoluk çocuğunu alıp nezih bir ortamda yemeğini yiyebilecek, isteyen fıskiyeli ve şelaleli havuzun kenarında çayını ve soğuk içeceklerini yudumlayabilecek, isteyen çocuğunu getirip Lunaparkımızdan 365 gün gece gündüz demeden yararlanabilecek” dedi.

Panayır alanının bitişiğindeki Hayvan Pazarının bulunduğu alana bünyesinde futbol, basketbol ve voleybol sahalarının bulunduğu spor kompleksi inşaatına da gelecek yıl başlayacaklarını dile getiren Başkan Karahan çağdaş bir yaşam parkı haline getirdikleri yeni panayır alanında araçlar için otopark sorunu bulunmadığını kaydetti.

Vatandaşların gönül rahatlığı ile gezip eğlenebilmesi ve 365 gün tesislerden yararlanabilmesi için büyük emek verdikleri Simav panayırının yeni hizmetlerle artık panayır havasından uzaklaştığını ve adeta fuara dönüştüğüne vurgu yapan Başkan Karahan, “Yeşil alanı bol, gezinti ve yürüyüş parkurları ile göz kamaştıracak panayır alanımız bundan böyle özlemini çektiğimiz ve Simav için artık bir ihtiyaç haline gelen tarım ve sanayi fuarları ile önemli kongrelere de ev sahipliği yapabilecek bir konuma geldi. Bundan belediye olarak hem biz, hem de Simavlılar büyük onur duyuyoruz. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Karahan, ayrıca bu yıl farklı bir konumda vatandaşa çağdaş hizmet verecek Geleneksel Simav Panayırına yurdun dört bir yanından gelecek katılımcıları beklediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA