Kartal Halkı 13 Ayrı Noktada Aynı Sofrayı Paylaşıyor

Kartal Belediyesi Ramazan’ın bereketini on üç farklı noktaya kurduğu iftar sofralarıyla paylaşıyor.

Kartal Halkı 13 Ayrı Noktada Aynı Sofrayı Paylaşıyor
Kartal Belediyesi’nin Ramazan ayı nedeniyle Kartal halkının iftarını daha rahat ve iyi koşullarda yapması için on üç ayrı yere kurduğu iftar sofraları vatandaşlar tarafından takdir topladı. Kartal’ın on üç farklı noktasına kurulan iftar sofraları, Kartal halkını aynı sofrada buluşturdu.

Ramazan ayının kardeşlik ve paylaşımı artırdığını, halkın birbirleriyle daha çok kenetlendiğini belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, tek bir merkezden iftar dağıtımı yapmak yerine ayrı noktalar belirleyerek halkın bir arada iftarını açmasını hedeflediklerini söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ın genelinde her gün kurulan 13 ayrı iftar sofrası ve 6 sokak iftarına da katılarak vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

Kartal Belediyesi, Kartal’ın 13 ayrı noktasına kurulan iftar sofraları ve mahallelere kurulan sokak iftarları ile yaklaşık 150 bin kişiye iftar vermeyi hedefliyor. İlk gün ortalama 10 bin kişinin buluştuğu iftar sofralarında steril koşullarda günlük olarak hazırlanan beş çeşit yemek, iftar saatinde Kartallılarla ikram ediliyor.

HASTA YAKINLARINA SAHUR YEMEĞİ
Kartal Belediyesi İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük ve en yoğun hastanelerinden biri olan Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi acil servis bahçesinde kurduğu iftar çadırında hem iftar, hem de sahur yemeği veriyor. Kartal Belediyesi’nin, Kartal Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Koşuyolu Kalp Hastanesi’nin bulunduğu bölgenin bahçesine kurduğu çadır, hasta yakınlarının da takdirini topluyor. Hastanede yatan binlerce hasta yakını iftarını Kartal Belediyesi tarafından kurulan çadırlarda açıyor. Ayrıca Kartal Belediyesi iftar çadırında yine hasta yakınları için sahur yemeği de veriliyor.
Kaynak: İHA