Çam Kozalakları Heykel Oluyor

MERSİN - Merkez Toroslar Belediyesi tarafından başlatılan çalışma kapsamında, ince tellerle yapılmış hayvan figürlerinin içini dolduran çam kozalakları caddeleri süslüyor.

Daha önce atık tekerleri ve pet şişeleri saksıya dönüştürerek caddeleri süsüleyen belediye bu kez kozalak ve tellerden oluşturulan zürafa, fil ve dinazor gibi hayvan figürlerini caddelere yerleştirdi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, hayata geçirdikleri geri dönüşüm projesiyle ormanda atıl halde bulunan, yangınları tetikleyen çam kozalaklarına işlevsellik kazandırdıklarını söyledi.

Ekolojik dengeyi koruma adına doğada çürümesi uzun süren malzemelerin değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Sanayileşen dünyada ekolojik dengeyi bozan insanoğludur. Bu tür malzemeleri değerlendirerek bunlara dikkat çekmek ve bu nüansı yakalamak durumundayız. Belediye olarak bu anlamda bir çok projeyi ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte de beyin jimnastiği yapmak suretiyle yeni projeleri hayata geçireceğiz. İnsanları yeniden uyarıyoruz. Bu dünyayı ve ekolojik dengeyi sarsacak hiçbir atık malzemeyi doğaya bırakmayalım. Yok etme noktaları varsa oralarda değerlendirmek suretiyle yeniden kazanıma sunalım."

Kaynak: AA