75. Kaldırım Yayla Şenlikleri Ağustosta Yapılacak

TRABZON - Çarşıbaşı Kaymakamlığı ve Çarşıbaşı Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 75. Geleneksel Kaldırım Yayla Şenlikleri'nin 17-18 Ağustos'ta yapılacağı bildirildi.

Çarşıbaşı Geleneksel Kaldırım Yayla Şenlikleri Komitesi toplantısı, Kaymakam Özkan Demir başkanlığında Çarşıbaşı Belediyesi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, İlçe Özel İdare Müdürü Selim Kaya ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Kaymakam Demir, her yıl Temmuz ayının son hafta sonunda yapılan şenliği, bu yıl Ramazan ayının Temmuz ve Ağustos aylarına denk gelmesi nedeniyle 17-18 Ağustos'ta yapma kararı aldıklarını ifade ederek, "Ramazan Bayramı'ndan sonraki ilk hafta sonu bölge insanına keyifli ve huzurlu bir yayla şenliği yaşatmak istiyoruz. Gurbetçilerimiz bayram ve yayla şenliği heyecanını bir arada yaşayacak. Ramazan Bayramı dolayısıyla bu yılki şenliklerin daha da kalabalık ve coşkulu geçeceğine inanıyorum. Bu nedenle daha titiz bir çalışma yaparak güzel bir organizasyonla şenliğe katılanlarda güzel hatıralar bırakmak istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Yılmaz da yayla şenliklerinin yanı sıra ilçe merkezinde de tek gecelik festival yapmayı planladıklarını, bu programı önümüzdeki günlerde netleştireceklerini söyledi.

Kaynak: AA