Üniversiteli Genç İki Gündür Gölde Aranıyor

İki gün önce Eğirdir Gölü Altınkum Plajı’na gelen ve bir daha kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Kadir Keskin’in gölde boğulma ihtimali üzerine arama çalışması başlatıldı.

Üniversiteli Genç İki Gündür Gölde Aranıyor
Arama kurtarma çalışmalarına Antalya’dan gelen 5 kişilik dalgıç polis ekibi de katıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Tesisat Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kadir Keskin, 16 Temmuz Salı günü Eğirdir Gölü Altınkum Plajı’na geldi. Saat 21:00 sıralarında belediye ekiplerinin güvenlik kontrolü yapması sırasında sahilde erkek kıyafeti bulunurken, cüzdandan Kadir Keskin'e ait kimliğin çıkması üzerine anons yapıldı. Kimliğin sahibi çıkmayınca polise haber verildi.

Bunun üzerine sahilde arama çalışması yapıldı. Olay İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bildirildi.

Ertesi gün AFAD ekipleri ile birlikte Eğirdir ve Kovada Gölleri Koruma Birliği ekipleri arama yaptı. Ancak hava muhalefeti nedeniyle sağlıklı çalışma yürütülemedi. Arama kurtarma çalışmaları bugün de sürdürüldü.AFAD ekibi SONAR cihazıyla gölü tararken, dalgıçlar plaja yakın mesafede ceset aradı.Görüş mesafesinin hava şartları nedeniyle az olması nedeniyle sağlıklı arama yapılamadığı belirtildi. Arama kurtarma çalışmalarına Antalya’dan gelen 5 kişilik dalgıç polisi destek verdi. Balıkçılar da olaydan haberdar edildi.

TEMENNİMİZ ÇIKIP GELMESİ
Ailesi, oğullarının gölde boğulma ihtimali üzerine İstanbul’dan Isparta’ya gelirken, ailenin plajda umutlu bekleyişi sürüyor. Çalışmaları yerinde izleyen Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, şöyle konuştu: “İki gün önce başlayan bir kayıp olayı var. Arama çalışmaları sürüyor. Bir ihtimal de gölde boğulma. İki gündür ekiplerimiz arama yapıyor. Arama ekiplerinin sayısı artırılacak. Temennimiz boğulma ihtimalinin geçerli olmaması. Diğer seçenekler de değerlendiriliyor. İnşallah elim bir hadise gerçekleşmez. Umuyoruz ki çıkıp gelir.” Hava şartlarının arama çalışmalarını zorlaştırdığını belirten Yılmaz, “Dün çok daha zordu.Bugün nispeten daha iyi. Her şeye rağmen arama devam ediyor” dedi.

UMUDUMUZU YİTİRMEDİK
Baba Kazım Keskin ise umutlarını yitirmediklerini belirterek, "Çocuğumun göle girdiği görülmüş. Elbisesini bırakmış. İnşallah gölde olmaz. Başka yerden çıkar. En son 5 gün önce internet üzerinden kız kardeşi ile görüşmüştü. Umudumuz var. Allah’tan. Belki bu gölde olmayabilir. Belki boğulma süsü de vermiş olabilir” dedi.

Kaynak: İHA