Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Samsun'da

SAMSUN - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Milli Görüş'ten ayrılmış kardeşlerimize sesleniyoruz. Milli Görüş'ten ne gibi bir kötülük gördünüz ki bırakıp gittiniz? Gelin diyoruz, gelin terk ettiğiniz yerdedir kurtuluş" dedi.

Kamalak, Samsun'da partisinin Canik Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar programına katıldı.

Burada konuşan Kamalak, diğer partiler ile Saadet Partisi arasında çok fark olduğunu savundu.

AK Parti ve diğer partilerle aralarında 3 önemli fark bulunduğunu vurgulayan Kamalak, şöyle devam etti:

"En büyük fark, bizim amacımızdır. Milli Görüşçüler olarak amacımız, İslam birliğini tesis etmektir. AK Parti ve diğer partilerin amacı ne, Avrupa Birliği'ne girmek. Bu maksatla Avrupa Birliği Bakanlığı'nı kurdular. İkinci farkımız, ölçülerimiz. Üçüncü olarak, diğer partiler küresel emperyalizmle işbirliği içindedir. Zalimle kol koladır. Biz ne diyoruz Milli Görüş olarak, İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un ifadesiyle sesleniyoruz, 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem'."

Vatandaşlara yıllarca "Sakın ha bölünmeyin, CHP gelir" söylemlerinde bulunulduğunu öne süren Kamalak, "CHP ile AK Parti arasında temelde ne fark var? Arada bir tek fark var, renk farkı var. CHP pirincin içinde siyah taş ise AK Parti de beyaz taştır" ifadelerini kullandı.

Kamalak, Saadet Partisi'nden ayrılanlara seslenerek, şunları kaydetti:

"Yusuf Has Hacip, Türk edebiyatının ölümsüz yazarlarından. O muhteşem eserinde, Kutadgu Bilig'de yıllara sitem eder. 'Ey yıllar, benden ne gibi kötülük gördünüz de gittiniz' der. Biz de Milli Görüş'ten ayrılmış kardeşlerimize sesleniyoruz. Milli Görüş'ten ne gibi bir kötülük gördünüz ki bırakıp gittiniz? Gelin diyoruz, gelin terk ettiğiniz yerdedir kurtuluş."

Kaynak: AA