Orakoğlu: Dünya güçlü bir Türkiye istemiyor

Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı ve Yenişafak gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu Beyaz TV'de yayınlanan Basın Kulisi adlı programda Gezi Parkı olaylarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Orakoğlu: Dünya güçlü bir Türkiye istemiyor
Beyaz TV'de yayınlanan ve Ferda Yıldırım'ın sunduğu Basın Kulisi adlı programda gündeme dair önemli konular masaya yatırıldı.

Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı ve Yenişafak gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu ile Milat gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan Değirmenci'nin konuk olduğu programda çarpıcı tespitler yapıldı.

Batı'nın Türkiye'nin Ortadoğu'da sözü geçen bir Türkiye istemediğini
söyleyen Yenişafak gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu, içeride de AK Parti hükümetini düşürmek isteyen iç güçlere dikkat çekti. Orakoğlu, Türkiye'de, Gezi Parkı olaylarıyla 27 Mayıs ihtilalinin çok ciddi bir provası yapılmak istendiğini söyledi.

Milat gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan Değirmenci ise çözüm sürecine ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu. Değirmenci, 'Çözüm süreciyle nihayet artık PKK uyandı. PKK derin PKK'dan ayıklanıyor' dedi.

Türkiye'de üç grubun olduğunu söyleyen Aslan Değirmenci, bir süreci gönülden destekleyenler akan kanın durmasını isteyenler, iki bir türlü bu uzlaşmaya yanaşmayanlar ya da kafalarında bazı soru işaretleri olan vatandaşlarımız, ama bir de destekler gibi gözüküp tersten propaganda ile sürece en büyük zararı veren bunların en başında da Maocu liberaller geliyor' şeklinde konuştu.

DÜNYA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYOR

Dünyanın güçlü bir Türkiye istemediğini söyleyen Bülent Orakoğlu, 'Batısı da istemiyor, Rusya'sı da istemiyor, Amerika'sı da istemiyor. Bunlar bu süreç içerisinde çok açık verdiler. Batı sözü geçen, Ortadoğu'da bölgesel bir güç olmuş veya dünya üzerinde söz sahibi olan mazlum ve ezilen ülkeleri koruyan bir Türkiye'yi istemiyor' dedi.

İçerideki siyasi partilerin de 2071'e kadar varan ciddi projeler ortaya koyan AK Parti'yi seçimle götüremeyeceklerini anladığını ifade eden Orakoğlu, bazı güçlerin harekete geçtiğini söyledi. 

Gezi Parkı olaylarında harekete geçenlerin yüzde 6 ve 7'sinin marjinal gruplar olduğunu söyleyen Orakoğlu bu olaylarda çok ciddi ipuçları olduğunu ifade etti.

28 Şubat darbesi öncesinde kamuoyunu darbeyle özdeşleştirmek için 10. Yıl Marşı çalındığını söyleyen Bülent Orakoğlu, 'Gezi Parkı olaylarında da 10. Yıl Marşı söyleniyor. Bir takım CHP milletvekilleri tarafından 10. Yıl Marşı gündeme getiriliyor. Yani bunun amacı şu; Türkiye'nin bir darbe süreci içinde olduğunu bu darbe süreciyle milli iradeyle gelmiş hükümeti götürmeye yönelik çalışmalar yapılıyor' dedi.

27 MAYIS İHTİLALİNİN PROVASI YAPILMAK İSTENİYOR

Gezi Parkı meselesi, 27 Mayıs ihtilalinde halkın sokağa dökülmesiyle aynı devam eden bir proje olduğunu söyleyen Orakoğlu, 'Türkiye'de 27 Mayıs ihtilalinin çok ciddi bir provası yapılmak isteniyor. Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı eşiğinde olduğu iddia ediliyor. AK Parti hükümetinin emperyalis ülkelerle beraber olduğu gibi yalan bilgilerle vatandaşların kafaları yıkanmaya çalışılıyor. Bununla ilgili çeşitli psikolojik hareketler ve hükümeti illegal şekilde götürmenin yolları aranıyor' şeklinde konuştu.