Erzurum'da İki Apartmanda Kene Tedirginliği

ERZURUM - Yakutiye ilçesinde iki apartmanın çatı katında görülen keneler binalarda oturanları tedirgin ediyor.

Çaykara Caddesi Çakmaklar Sitesi sakinlerinden Adalet Komsöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sekizinci kattaki dairelerinin içerisinde yaklaşık iki aydır kenelerle mücadele ettiklerini söyledi.

Kenelerin binaya güvercinler nedeniyle gelmiş olabileceğini düşündüklerini anlatan Komsöken, evlerde oturmaya korktuklarını belirterek, "Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Kimse bize, evde kenelerin olduğuna inanmıyor. Yan taraftaki binada ve bizim bulunduğumuz apartmanda yığınla kene var. Artık korkumuzdan evimize giremiyoruz. Oğlum geçtiğimiz gün evi ilaçlattı ancak keneler yine sağda solda dolaşıyor" diye konuştu.

Komsöken, kenelerden korktukları için bir süre akrabalarının yanında kaldıklarını, ilaçlama yapılımasının ardından eve döndüklerini ifade etti.

Zaman zaman kendisini ziyarete gelen torunlarını kenelerin ısıracağından korktuğunu anlatan Komsöken, "Televizyonun, koltukların üstünde, camların kenarlarında nereye bakarsanız orada keneler var. Her tarafı ilaçlattık, bu çekilir gibi değil. İlaçlattık ama yine çıkıyorlar" dedi.

Çakmaklar Sitesi B Blok sakinlerinden Sevtap Kumcular da konuyu Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne ilettiklerini, yetkililerin konuyla ilgilenmesini beklediklerini söyledi.

İlaçlama yapmalarına rağmen kenelerin binadan çıkmaya devam ettiğini vurgulayan Kumcular, "İki kızım korktukları için yanımdan ayrılmıyor. Onlar da tedirgin halde. Yetkililer gelip bize yardım etsin. Bunlardan kurtulmamızın bir yolunu göstersinler" diye konuştu.

Kaynak: AA