Erzurum’da Apartmanın Üst Katını Keneler Bastı

Erzurum’da 7 katlı bir apartmanın çatı katında bulunan daireler kene istilasına uğradı.

Erzurum’da Apartmanın Üst Katını Keneler Bastı
Merkez Yakutiye ilçesi Çaykara Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı Çakmaklar apartmanında kene endişesi yaşanıyor. Apartmanın üst kattaki daireleri adeta kene istilasına uğrarken, vatandaşlar durumdan kaygı duyuyor. Apartman sakinlerinden Sevtap Kumcular, keneler yüzünden psikolojilerinin bozulduğunu ifade ederek başka bir yere taşınacaklarını belirtti.

Sevtap Kumcular, binaların çatılarının güvercin yuvası olduğunu belirterek, "Yönetime güvercinlerin çatıya girdikleri yerlerin kapatılması için başvurduk. Bize 'Yumurtaları yavruları var' yanıtını verdiler. Böyle giderse çatıdan inen keneler tüm apartmanı istila edecek. Her gün evden 20'nin üzerinde kene topluyorum. Evin teras katını kullanamaz olduk. Keneleri yakalayıp kendi ellerimle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne götürdüm. Sadece 'ilginç' dediler. Nasıl bir önlem almamız gerektiğini söylemediler. Sorunumuzla kimse ilgilenmedi. Kendi imkanlarımızla ilaçlama yaptık. Keneleri öldürdük ama birkaç gün sonra yeniden ortaya çıkmaya başladılar” diye konuştu.

Öte yandan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de apartmandaki vatandaşın evindeki kene denilen böceklerin normal meralarda bulunan böcek olduğunu ve ölümlere sebep olan hastalık taşıyan kenelerle ilgisi olmadığını belirtti.

Benzer bir olayın geçen günlerde Kars’ta da yaşandığına dikkat çeken yetkililer, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak meskenlerde ilaçlama yapmamız yasal değil. Buna rağmen arkadaşlarımız vatandaşın sorunlarıyla ilgileniyor. Vatandaşımıza yapması gerekenler hakkında gerekli bilgileri veriliyor. Yalnız böcekle öldürücü ve hastalık taşıyan kenenin uzaktan yakından ilgisi yok. Yani korkulacak bir şey yok. Normal ilaçlamayla sorun giderilebilir" dedi.

Kaynak: İHA