Kayserigaz Enerji Kimlik Belgesi Aldı

Kayserigaz, “Enerji Sektöründe Model Şirket Olmak” adına çalışmalarına son hız devam ediyor.

Kayserigaz Enerji Kimlik Belgesi Aldı
Kayserigaz, bu bağlamda T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketleri tarafından verilen ve 10 yıl geçerliliği bulunan Çevre Bakanlığı onaylı “Enerji Kimlik Belgesi”ni alarak enerji tasarrufunda da model oluyor.
Yapı kullanma izin belgesinin ayrılmaz bir parçası olan ve yapılacak binalar için zorunlu hale getirilen “Enerji Kimlik Belgesi”, sektörün örnek şirketi Kayserigaz’ın binaları için alındı. Böylece Kayserigaz, şirket binasının enerji sınıfının en iyisi olduğunu da kanıtlamış oldu. “Enerji Kimlik Belgesi”, binanın ve içerisinde kullanılan cihazların işletilmesinde çevreye ne kadar karbondioksit gazı salınımı yapıldığını; binalarda konfor koşullarının oluşturulması için gerekli olan minimum enerji ihtiyacının bu konfor koşullarının oluşturulması için binanın ne kadar enerji tüketeceğine dair sınıflandırılması; enerji tüketiminin hangi oranda güneş, rüzgar vb yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını; yalıtım özelliklerini; ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir.

2003 yılından itibaren çevre konusundaki hassasiyetini çevre konulu eğitimler düzenleyerek ve çevre konusunda gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk faaliyetleri ile kanıtlayan Kayserigaz’ın ısıtma sistemi, yalıtımı, geometrik yapısı, elektrik aydınlatma sistemi gibi unsurlarına ilişkin yapılan etütler neticesinde Enerji kimlik belgesi almaya hak kazandı.

Binalarda enerji israfının çok fazla olduğunu kaydeden Kayserigaz Yönetim Sistemleri Sorumlusu Işıl Akkoç “Kayserigaz olarak binaların yalıtımı, elektrik aydınlatma sistemleri, kampüs alanı yerleşiminde düzenlemeler ve “ Enerji sektörünün model şirketi olmak” vizyonuna uygun iyileştirmeleri şirketimizde gerçekleştirerek enerji kimlik belgesi aldık. Enerji verimliliği etüt ve uygulamaları ile çalışma ortamlarımızda bulunan tasarruf potansiyellerini de tespit ederek bu kapsamdaki iyileştirme projelerimize ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Enerji verimliliği stratejimiz ile enerji verimliliği bilincinin uyandırılmasına katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Sektöründe öncü konumda yer almayı kendisine hedef seçen Kayserigaz, son teknolojilerle donatılmış ve enerji tüketiminde azalma sağlayan yapısıyla en iyi enerji sınıfında yerini aldı.
Kaynak: İHA