Başkan Küçükler, 'dadaş'ını Kaybetti

Adana'da 2011 yılında Türkiye Şampiyonu olan IErzurum Atlıspor Külübü'nün Başkanı İrfan Dedeoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e hediye ettiği "Ilıcalı Dadaş" isimli at, antrenman yaparken sakatlandı.

Başkan Küçükler, 'dadaş'ını Kaybetti
Sağ ön ayağı kırılan Ilıcalı Dadaş, daha fazla acı çekmemesi için boynundan iğne vurdurarak yaşamına son verildi.

Adana'da birinci olan ve Erzurum'a birincilik kupasını kazandıran Erzurum Atlıspor Kulübü, şampiyonluk kupasını geçtiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e vermişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ise takımı 10 TL'lik primle ödüllendirmişti.

Erzurum Atlı spor Kulübü Başkanı İrfan Dedeoğlu'da, Ata Sporu cirit takımına desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçüklere 15 bin TL değerindeki "Ilıcalı-Dadaş" isimli atı hediye etmişti.

ANTRENMANDA SAĞ ÖN AYAĞI KIRILDI
Erzurum Atlı spor Kulübü Başkanı İrfan Dedeoğlu, Ilıcalı Dadaş'ın cirit sahasında antrenman yaptığı sırasında sağ ön ayağının kırıldığını söyledi.

Başkan Dedeoğlu,"Biz de veteriner hekimin bilgisi doğrultusunda ayağı kırılan Dadaş'a iğne vurdurup uyutularak ölümünü bekledik. 'Ilıcalı Dadaş' ın ölümü bizi de derinden üzdü. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Küçükler'in üzülmemesi için atının öldüğünü henüz haber vermedik" dedi.

"KIRILAN AYAK ATIN ÖMRÜNÜ BİTİRİR"
Öte yandan Veteriner Hekim Dr. Barış Özer, "Atların ayakta durabilmeleri için ön iki bacağına, koşmak için ise dört bacağına birden gereksinimleri vardır. Atlar, hiçbir zaman ağırlığını dört bacağına eşit olarak yaymaz. Her zaman ön iki bacağa daha fazla yük biner. Bu nedenle atlarla karşılaşılan kırıklar çoğunlukla ön bacaklardadır. Atlar yatarken ön ayakları üzerinde doğrularak ayağa kalkarlar. Kırık bacağı üzerinde ayağa kalkmayan atın yerde kalması veya tedavi amacıyla yerde yatırılmaya çalışılması at için hem ıstıraptır hem de başka hayati tehlikeler doğurur. Alçıya alınmış, vidalar veya metal parçalar yerleştirilmiş bacakları üzerinde at gereken sabrı hiçbir zaman gösteremez. Biran önce kalkmaya çalışır. Bunun içinde atların bu tür kazalar sonrası daha fazla acı çekmemesi için yapılabilecek en güzel şey hayvanın hayatına son vermektir “ dedi.

Kaynak: İHA