Başkan Kılıç Çalışmalarını Değerlendirdi

Çorum’un Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, ilçeyi geleceğe bugünden hazırladıklarını söyledi.

Başkan Kılıç Çalışmalarını Değerlendirdi
AK Parti Dodurga İlçe Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Belediye Başkanı Bekir Kılıç,göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları değerlendirdi. İlçe halkının kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmadıklarını dile getiren Başkan Kılıç, seçimler öncesi taahhütte bulundukları projeleri tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Belediye başkanı olarak yüklendiği sorumluluğun farkında olduğunu vurgulayan Kılıç, Dodurgalıların beklentilerine cevap vermek için gayret gösterdiklerini belirterek, "Dodurga insanı her şeyin en iyisine layık, onlara layık oldukları şekilde hizmet edeceğiz" dedi.

İlçenin ekonomik kalkınması için ilk olarak istihdama yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini anlatan Başkan Kılıç, yatırımcılara Dodurga'yı tanıtarak yeni yatırımları desteklediklerini vurguladı. Hazır iş gücünün değerlendirilmesi için ilçeye bir tekstil fabrikası kazandırdıklarını belirten Kılıç, "Ayrıca 11 adet sanayi dükkanı yaptırdık. 10 bin adet çilek 3 bin adet domates dikimi yapılarak alternatif tarım çalışması başlatılmıştır. Ceviz Eylem Planı dahilinde, Orman Işletme Müdürlüğü ile istişare yapılarak Uzundere mevkiinde 2 bin 500 adet, Ardıçlık mevkiinde, 850 adet ceviz fidanı dikimi yapılmıştır” dedi.

Bölgenin ekonomik değeri olan yöresel ürünlerini de değerlendirdiklerini aktaran Kılıç, sulanma imkanı hiç olmayan kıraç tepeleri de kapari ormanı olarak kullandıklarını kaydetti.

Dünyaca ünü olan Kapari bitkisinin anavatanının Dodurga olduğunu söyleyen Kılıç, yine belediyenin desteği ile özel müteşebbislerin ilçede kapariye yatırım yaptığını ifade etti.

Dodurga Belediyesi olarak ilçenin geleceğine yönelik çalışmaları her zaman ön planda tuttuklarını ifade eden Başkan Kılıç, geleceğe hazırlanırken halkın bu gün ihtiyacı olan hizmetleri de aksatmadan sürdürdüklerini kaydetti.

Kanalizasyon, asfalt ve parke taşı çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Kılıç, "Biz Dodurga'nın iyi bir geleceğe ihtiyacı olduğunu gördük. Tabi bu sadece istihdam anlamında değildi. İlçenin kentsel olarak alt yapısının ve üst yapısının da gelişmeye ihtiyacı var. Atık su Arıtma Tesisi tamamlayarak faaliyete aldık. İlçe genelinde toplam 5 bin metre kanalizasyon yenilemesi ve yeni şebeke yapıldı. 400 adet çöp konteynırı aldık. Bunların yanı sıra 6 adet kamelya alarak çeşitli parklara yerleştirdik. Okullara çocuk oyun grupları kuruldu. Halk Eğitim Müdürlüğü bahçesine spor aletleri ile çocuk oyun alanı yapıldı. 4 adet yeni çocuk oyun alanı oluşturduk. Kayabaşı parkı dahilinde 3 bin metrekare parke taşı döşemek suretiyle ön bahçe düzenlemesi ve peyzajı yapıldı. Ardıçlık Mevkiinde Kent Ormanı yapılmıştır” dedi.

Dodurga Belediyesi olarak yeni alınan araçlar, yapılan yatırımlar ve kamulaştırma çalışmaları hakkında bilgi veren Kılıç, konuşmasında şunları kaydetti;
“belediye araç parkımızı her geçen gün güçlendirdik. Belediye araç filomuza 1 adet kazıcı-yükleyici iş makinesi, 1 adet çöp toplama aracı, Çorum Belediyesi katkıları minibüs, yine Çorum Belediyesinden 1 adet damperli kamyon, Orman Müdürlüğünden ise 1 adet su tankeri alındı. İlçede yıllardır eksikliği hissedilen eğitim-kültür ve nikah salonu yaptık. Belediye ekmek fabrikasının genel bakım ve onarımı yapıldı. Bunların yanı sıra yeni dolmuş durakları, Saat kulesi ve depo ve garaj yaparak halkın hizmetine sunduk”
Kaynak: İHA