Kapadokya’da Film Platosu Oluşturulacak

Peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da film platosu oluşturulması planlanıyor.

Kapadokya’da Film Platosu Oluşturulacak
Jean Reno, Charles Bronson, Ömer Şerif, Tony Curtıs, Nicholas Cage gibi Holywood yıldızlarının da sinema filmleri çektiği bölgede film platosu oluşturulmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Kapadokya Turistik Oteller ve İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB) öncülüğünde Kapadokya film platosunun oluşturulmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Plato Kentler Film Komisyonları konferansında da ülke çapında film çekimleri açısından uygun normların bütünleştiği dünyanın ender doğal film platolarından da biri olan Kapadokya bölgesinin Plato Kent olarak değerlendirilmeye alındığını ifade eden Demir, bölgenin bu özelliği ile de ülke tanıtımına ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı.

Demir, Kapadokya bölgesindeki tarihi ve doğal güzelliklerin tüm dünya insanlarına taşınmasının görsel iletişim araçları ile daha yaygın şekilde gerçekleştirilebileceğinin öteden beri bilinen bir gerçek olduğunu dile getirerek, “Bir süre askıda kalan ama Nevşehir’in tanıtımında büyük bir önem taşıyan Kapadokya bölgesinde film platosu oluşumuna yönelik çalışmaları sayın Valimiz Mehmet Ceylan’ın da çabaları ile yürüteceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ilgilileri ile de görüşmeler yoluyla en kısa süre içerisinde Kapadokya film platosunu yaşama geçireceğiz. Bu çerçevede ilk olarak Mardin Film Ofisi, sivil bir toplum kuruluşu olarak model alınıp incelenecektir” dedi.

Kaynak: İHA