Suriye'de İç Savaş

ŞAM - Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 92 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü, rejime bağlı güçlerin yönetim karşıtlarına yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde 39, İdlib'te 27, Humus'ta 10, Deyru'z Zor'da 5, Halep'te 4, Hama'da 3, Rakka ve Dera'da ikişer olmak üzere 92 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi,başta Halep, Humus ve Şam olmak üzere ülke genelinde muhaliflerle düzenli ordu birlikleri arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını, Şam'ın Kabun semtinin ağır ateş altında olduğunu aktardı.

Humus'un başta Halidiye bölgesi olmak üzere muhaliflerin denetimindeki bölgelere tıbbi malzeme ile temel gıda malzemelerinin girişinin engellendiği kaydedildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Kaynak: AA