"Oyuncak Silahını Getir, Kitabını Götür" Kampanyası

İZMİR - İzmir'de Türkiye Genç İşadamları Derneği öncülüğünde bireysel silahlanmaya karşı yürütülen "Çiçekler solmasın, Umutlar ölmesin" projesi kapsamında "Oyuncak silahını getir, kitabını götür" başlıklı kampanya başlatıldı.

Kampanya, Bornova ilçesinde bulunan zincir oyuncak firmasına ait bir mağazada İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Musa Turan, oyuncak firmasının yönetim kurulu başkanı Adil Özyiğit ile 2012 yılında parkta oynadığı sırada maganda kurşunu ile hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın anne ve babasının katıldığı törenle başlatıldı.

İzmir Valisi Toprak, törende yaptığı konuşmada silahların olmadığı, patlamadığı, huzurun, güvenin, sevginin yeşerdiği bir toplum ve dünya dilediğini ifade etti.

Hiçbir sivilin elinde silah olmaması gerektiğini belirten Toprak, şöyle konuştu:

"Silah ülkenin birliği ve beraberliğini sağlayacak unsurlar tarafından kullanılabilir. Onun dışında hiçbir özel ferdin elinde silah olamaz. Silahtan iyilik güzellik gelmesi mümkün değil. Çocukları kalemin, bilginin, aklın gücüyle yetiştirmemiz çok önemli. Asla ve asla bilginin kalemin gücünü şiddet ve şiddetin unsuru olan silah ve benzeri aletler alamaz. Onun için onları bir tarafa bırakmalıyız. Çocuklarımıza, evlatlarımıza, tüm topluma gücün kuvvet olduğunu, kuvvetin de bilgiden, kalemle geleceğini tüm zihinlere aşılamamız gerekiyor. Ailelerde, okullarda aşılamamız gerekiyor. Silahsız, şiddetten uzak bir hayat diliyorum."

TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Musa Turan da projeyle çocukların silahtan soğutulmasını hedeflediklerini, böylece ileride yaşanacak olası acıların önüne geçmek istediklerini kaydetti.

-Umut Yasası çıksın

İzmir'de geçen yıl parkta oynarken maganda kurşunu ile vurulduktan sonra ölen Umut Ceylan'ın babası Ufuk Ceylan ise kampanyaya destek verdiklerini bildirdi.

Bundan sonrasında suyun akarak yolunu bulacağını, TBMM'den bireysel silahlanmanın önüne geçmek adına "Umut Yasası"nın çıkarılacağına inandığını ifade eden baba Ceylan, devlet büyüklerinin bu konuda gerekli adımı atacağına inandığını dile getirdi.

Türkiye genelindeki zincir oyuncak firmasına ait 54 mağazada düzenlendiği bildirilen kampanyanın bir hafta süreceği, oyuncak silah getiren altı yaşından büyük çocuklara hikaye kitabı, küçüklere futbol topu hediye edileceği belirtildi.

Kaynak: AA