Aziziye’de 53 Konut Daha Sahibini Buldu

Aziziye ilçesinde kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürerken, Ilıca Yeşil Mahalle’de dönüşüm kapsamında ev talep eden 82 aileden 53’ü noter huzurunda çekilen kura ile evlerine kavuştular.

Aziziye’de 53 Konut Daha Sahibini Buldu
Erzurum’da kentsel dönüşümün örnek ilçesi olan Aziziye’de 53 konut daha sahibini buldu. Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde noter huzurunda çekilen kura ile 10 tanesi 2+1 ve 43 tanesi de 3+1 olmak üzere toplam 53 konut daha hak sahiplerine teslim edildi. Kura çekimine Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, İlçe Emniyet Müdürü Yiğit Göktepe, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül ile vatandaşlar katıldı.

Bir süre önce Yeşil Mahalle’de kentsel dönüşüm çalışması başlatan Aziziye Belediyesi, tapu devri karşılığında ev talep eden 82 aile için kura çekimi yaptı. Eski Mahalle’de yapımı tamamlanan 320 konuttan kalan 53 konut için noter huzurunda yapılan kura çekimiyle 10 aile 2+1, 43 aile de 3+1 konutuna kavuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANDI
Kura çekim töreninde konuşan Aziziye Belediye Başkan Fatih Cengiz, kentsel dönüşümün zor ve meşakkatli bir iş olmasına karşı, vatandaşa daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yaşayabilecekleri imkanlar sunmanın da mutluluk vesilesi olduğunu ifade etti.

İlçede yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Cengiz, Eski Mahalle birinci etapta yapılan 320 konutun, kentsel dönüşüme ivme kazandırdığına vurgu yaparak, “Eski Mahalle ikinci etapta yıkım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı ve buradaki işyerleri ile konutlar için ihale süreci başladı.

Yeşil Mahalle’de yaklaşık üç ay önce kentsel dönüşüme başlamamıza rağmen, yüzde 80 muvafakat aldık ve 5 milyon lira hak sahiplerine ödedik. 81 dönüm olan Yeşil Mahalle’de yaklaşık 500 hak sahibi bulunuyor. Yeşil Mahalle ile birlikte Ilıca’da kentsel dönüşüm yüzde 85-90 oranında tamamlanmış olacak.” diye konuştu.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM FEDAKAR HALKIMIZIN ESERİDİR
“Değişim ve dönüşüm zor bir iştir ve fedekarlık gerektirir.” diyen Başkan Cengiz, Ilıca’da değişime halkın öncülük ettiğini, ilçenin çehresinin değişmesinde en büyük pay sahibinin Ilıca halkı olduğunun altını çizdi. Başkan Cengiz, “Kentsel dönüşümü isteyen, destekleyen, değişime ve dönüşüme öncülük eden zihniyetinizden dolayı sizleri kutluyorum. Eski Mahalle birinci etaptaki hemşehrilerimiz bu dönüşümü istemeseydi, şu anda 320 konut yapılmamıştı. Yine Eski Mahalle ikinci etaptaki hemşehrilerimiz de istemeseydi, buradaki harabe yapılar yıkılmaz, konut ve işyerleri için ihale süreci başlamazdı. Şimdi Yeşil Mahalleli hemşehrilerimiz bu değişime ve dönüşüme öncülük ediyorlar. İnşallah kısa bir sürede Yeşil Mahalle’deki dönüşümde tamamlanacak ve ilçemiz yeni bir vizyona kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

Başkan Cengiz, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet olmak üzere, Erzurum Milletvekilleri ve TOKİ Başkanlığı’na da kentsel dönüşüme katkılarından dolayı ilçe halkı adına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

ÜNSAL: KENTSEL DÖNÜŞÜM ZOR BİR OLAYDIR
Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ise, kentsel dönüşümün çok zor bir olay olduğuna dikkat çekerek, “Boş alanlara ev yapmak kolay iştir. Fakat insanların yaşadıkları yeri yıkarak, yeniden yapmak kolay iş değildir. İlçemizin kentsel dönüşüm verilerine bakıldığından TOKİ’den en fazla payı alan ilçe. Bu da ilçemiz için gurur verici bir gelişme. İlçemizin çehresinin değişmesi, modern konutların yapılması en başta yaşayanları mutlu eder. Ben de bu değişime öncülük eden sizleri yürekten kutluyorum.” şeklinde konuştu.

NOTER HUZURUNDA ÇEKİLEN KURA İLE EVLERİNE KAVUŞTULAR
Törende daha sonra kura çekimine geçildi. Noter huzurunda çekilen kura ile 10 aile 2+1 evine kavuştu. Boş 43 adet 3+1 konut bulunurken 72 aile konut talep etti. Yapılan kura çekimi ile 72 aileden 43’ü evine kavuşurken, 29 aile boşta kaldı. Bu aileler için de talep edene kamulaştırma bedeli veya Eski Mahalle’de bulunan 20 adet 2+1 konutun da yine kura ile verilebileceği ifade edildi. Ayrıca kuradan ev çıkmayan vatandaşlara yeni konutlar yapılana kadar kira yardımı yapılacağı da kaydedildi.
Kaynak: İHA