AK Parti Samsun Milletvekili Demir'den Samsun TSO'ya Ziyaret

SAMSUN - AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ikinci kez seçilen Salih Zeki Murzioğlu ve yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Demir, ziyaret sırasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Samsun'un devletin altyapı imkanlarından en çok nasiplenen illerden biri olduğunu söyleyen Demir, Samsun'un kabuğunu kırıp, özellikle ihracatta kritik eşiği aşarak, arzu edilen yere getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Samsun'un en önemli ihtiyaçlarından birinin yeni organize bölgeleri olduğunu ifade eden Demir, şöyle devam etti:

"Bahsettiğimiz ciddi mesafeler aldığımız lojistik alan. Ciddi sorunu kalmayan Havza OSB iyi gidiyor. Kavak OSB'den sonra Havza OSB'nin de yavaş yavaş devreye girmesi lazım. Keşke mümkün olsa da Samsun'un doğu istikameti için de bir OSB oluşturabilsek. Havaalanı, fuar ve kongre merkezi gibi yerlerin o bölgede olması nedeniyle de bir cazibe oluşturur. İnşallah bu ihtiyaç da zaman içerisinde giderilir" dedi.

"Ülke olarak daha çok üretmemiz lazım" diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonomimiz eskisi kadar global krizlerden, spekülasyonlardan etkilenmese de son günlerde ülkemizde istikrar bozucu sokak eylemlerinden az veya çok etkilendi. Eskiye mukayese edersek faizler çok düşük olmasına rağmen bir müddet önce daha da düşüktü. Faizin yükselmesinin hem tüketim açısından olumsuz etkileri var, hem de global krizin dolar üzerindeki etkisinin borç yükümüzü artırma açısından olumsuz etkileri var. İnşallah bunları aşacağız. Aşmamız lazım. Türkiye çok hızlı gelişme kaydeden ülkelerden biri. Bu arada ekonomik gelişmeyi refah anlamında çıtayı yükseltirken, kültürel gelişmeyi de medeniyet değerlerimizi unutmadan yapmamız lazım. Gezi olayları çok acı bir tecrübe olarak önümüzdedir. Yasa dışı eylem yapanlar, sokakları ateşe verenler, gece insanları rahatsız edenler, dükkanları tahrip edip esnafın iş yapmasını günlerce engelleyenlerin bunları çevrecilik adına yaptıklarını söylediklerini üzülerek görüyoruz. Çok daha üzüldüğümüz şey ise bu eylemi yapanların talepleri sorulduğunda boğaz köprüsünden vazgeçilsin, dünyanın en büyük havaalanlarından biri olacak İstanbul Havaalanı yapımından vazgeçilsin, Kanal İstanbul'dan vazgeçilsin demeleri. Her şeyin iyiye gittiği bir dönemde bu taleplerle nasıl insanların karşısına çıkıyorlar doğrusu üzülerek görüyor ve yaşıyoruz."

Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin gelişmesine devam edeceğini dile getiren Demir, "Ama her şeye rağmen biz hukukun içinde kalarak, üreticilerimiz daha çok üreterek, müteşebbislerimiz daha çok yatırım yaparak, devlet daha çok altyapı getirerek dünyada çok daha saygın bir yere gelmek zorundayız. Bunun için herkese görev düşüyor. Hukukun içinde kalarak elbette herkes farklı düşüncelerini söyleyecek. Ama bu baskıyla, dayatmayla, şiddetle, polis araçlarını, kamu araçlarını yakarak, insanların canlarına kastederek elbette olmaz. Üzülerek söylüyorum Türkiye'de bur tür eylemleri istismar ederek, bunu bir mezhep çatışmasına çevirmek isteyenlerde maalesef var. Herkesi kucaklamalı, 76 milyonu kardeş saymalıyız. Kardeşlik, barış, sükunet olursa çok daha iyi mesafeler alırız. İnşallah böyle sıkıntılı günler daha yaşamayız" dedi.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek yürüttükleri çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA