Dost Gönüller Derneği 600 Aileye Gıda Yardımı Yapacak

YOZGAT - Sorgun Dost Gönüller Derneği, ramazan ayı boyunca 600 aileye gıda yardımı yapacak

Sorgun Dost Gönüller Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Tatar, yaptığı açıklamada, dernek olarak yaklaşık 7 aydır hizmet verdiklerinim ifade ederek, önceden belirledikleri 150 aileye düzenli olarak her ay gıda yardımı yaptıklarını belirtti.

Sorgun'da ekonomik durumu iyi olmayan aileleri tek tek dolaşarak durum tespiti yaptıklarını ve bu aileleri kayıt altına aldıklarını anlatan Tatar, "Çalışmalarımız Sorgunla sınırlı kalmayacaktır. İlerleyen zaman içerisinde Yozgat merkez ve diğer ilçelerden de kayıt almaya başlayacağız. Şu an Yozgat'tan kayıt almaya başladık. Kısacası nerede mağdur bir vatandaşımız varsa oraya koşup, ihtiyaç sahipleri ile hayırsever vatandaşlarımız arasında bir gönül köprüsü kuracağız" dedi.

Ramazan ayında 600 dar gelirli aileye gıda yardımında bulunacaklarını dile getiren Tatar şöyle konuştu:

"Günde ortalama 50 aileye yardımda bulunuyoruz. Bize başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi aileler marketimize geliyor, bizim belirlediğimiz ölçülerde pirinç, fasülye, nohut, mercimek, sıvı yağ, tuz, şeker, salça, tavuk, baharat, çay, un, makarna, hazır çorba, reçel, helva, çocuk bezi, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, zeytin ve et gibi ürünlerden ne ihtiyacı varsa alıyor. Bir aile ramazan ayı boyunca ne kadar un, ne kadar şeker, ne kadar yağ tüketebilir gibi ihtiyaç belirlemesi yaptık. Vatandaşlarımız, bizim belirlediğimiz o ölçülerde ihtiyaçlarını karşılıyorlar."

Tatar "Hayra uzanan bir el de sen ol" kampanyası ile yola çıktıklarını insanlık için ellerinden gelen her türlü çabayı sarf edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA