Balkansiad'ın İftar Programı

BURSA - Bursa Valisi Şahabettin Harput, ''Dünyadaki 1 trilyon dolarlık turizm pastasından gerekli payı alabilmek için Bursa'da turizmi gündemimize aldık'' dedi.

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen iftarda konuşan Vali Harput, Bursa'nın sahip olması gerektiği zenginlik ve değerlere sahip olması için çalışmanın milli bir görev olduğunu belirtti.

Dünyada turizm olayının herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu ifade eden Harput, şöyle konuştu:

''Bir Fransa 80 milyon turistle sayısı ile dünyada bir numara. Amerika 100 milyar dolarlık turizmden en çok gelir sağlayan ülke olması ile o da kendi çapında bir numara. Türkiye turizmde son 30 yılda 300 milyarın üzerinde girdi elde etmiş. Bu saf bir gelir. Türkiye'nin bugün ihracatı 150 milyar dolar ise onun ne kadarının ithalata dayalı olduğunu eğer hesap ederseniz yıllık 25 milyarlık turizm dövizinin ne kadar değerli olduğunu anlarsınız, onun için 1 trilyon dolarlık turizm pastasından dünyada ciddi paylar alınıyor. Biz de yavaş yavaş almaya başladık ama daha çok almalıyız. Bursa'da da turizmi gündemimize almamız lazım. Dünyadaki 1 trilyon dolarlık turizm pastasından gerekli payı alabilmek için Bursa'da turizmi gündemimize aldık.''

BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin ise rahmet ve bereket ayı olan ramazanı dolu dolu yaşamaya çalıştıklarını belirterek, "Doğal tarihi zenginlikleri ile eşsiz bir kent olan Bursa'mıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için her gün aynı heyecanla çalışıyoruz. Bu heyecanımıza ortak olmak isteyen 32 yeni üyemiz aramıza katılarak BALKANSİAD üye sayısını 267'ye çıkardı" dedi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da BALKANSİAD'ın iki yıl önce kurulmasına rağmen Bursa'nın en önemli STK'larından olduğunu belirterek, "Balkan ülkelerinin toplam nüfusu 70 milyon civarında. Bölge ülkelerinin toplam ticaret hacmi ise 2011 rakamlarıyla 450 milyar dolar. Yani bir Türkiye de orada var. Ülke olarak 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Bu hedefin 50 milyar dolarlık bölümünü Balkan ülkelerine yapmayı amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA