Bozüyük Dabbe 4’e Ev Sahipliği Yaptı

Dizi ve film yapımcılarının yoğun ilgi gösterdiği Yatağan’a bağlı Bozüyük Beldesi'nde 'Sürgün İnek' adlı sinema filmi öncesi çekimleri başlayan Dabbe 4 adlı korku serisinin çekimlerinin tamamlandı.

Bozüyük Dabbe 4’e Ev Sahipliği Yaptı
Dizi ve film yapımcılarının yoğun ilgi gösterdiği Bozüyük Beldesi Baba Ocağı, Sürgün İnek, Düriye'nin Güğümleri gibi dizi ve sinema filmlerinin ardından Dabbe 4 isimli korku filmi serisine de ev sahipliği yaptı.

Çekimleri büyük ölçüde tamamlanan Dabbe 4'ün pek çok sahnesinin Bozüyük Beldesi'nde çekildiğini belirten Belediye Başkanı Yaşar Gencel, yapımcıların beldeye gösterdiği ilgiyi; “Bozüyük Beldesi tarihi ve kültürel mirasıyla ön plana çıkıyor. Mimar Sinan Cami, Hacı Şükrü Evi gibi tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra 23 adet tescilli binasıyla ön plana çıkıyor. Buna Pınarbaşı gibi doğal güzellikler de eklenince Bozüyük'e gösterilen ilginin nedeni ortaya çıkıyor. Ayrıca beldemiz bu tarihi ve kültürel zenginliklerini muhafaza edebilen ender yerleşim birimleri arasında yer alıyor.

Yapımcılar beldemizde rahatça çalışabildiği gibi halkımızda kendilerini misafirperver bir şekilde karşılayarak elinden gelen desteği veriyor” ifadeleriyle yorumladı. Ayrıca, söz konusu dizi ve filmlerde bölge halkına da görev verildiği öğrenilirken, projelerin Muğla'nın tanıtımı için de önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Gencel; “Muğla şimdiye kadar Bodrum ve Marmaris gibi turizm kentleriyle ön plana çıktı. Ancak artık bu kalıp yavaş yavaş kırılıyor. Bu yoğun ilgiyi iç kesimlere de çekebilmek için Valilik, kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından yürütülen çalışmalar mevcut. Yapımcılar tarafından beldemize gösterilen ilgi bu çalışmalara destek olacak ve tanıtıma katkı sağlayacaktır” dedi.

Kaynak: İHA