Hurma ve Zemzem Suyundan Dondurma

ÇANKIRI - Çankırı'daki bir dondurma firmasının, hurma ve zemzem suyu karışımından ürettiği dondurma, vatandaşlardan yoğun talep görüyor.

İşletme Sahibi Lami Gürer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 yıldır dondurmacılık yaptığını belirterek, geçen yıllarda dünyada ilk kez kaya tuzundan dondurma ürettiklerini söyledi.

Farklı damak tatlarına yönelik araştırma ve geliştirme çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Gürer, "Bu çerçevede Ramazan ayına özel hurma ve zemzem suyundan dondurmayı ürettik. Farklı bir lezzet ortaya çıktı. Ramazan ayında bu dondurmanın bütün Müslümanların ortak dondurması olmasını diliyorum" dedi.

Gürer, dondurmanın beğenildiğini ve yoğun talep gördüğüne işaret ederek, seri üretime başlayacaklarını belirtti.

Müşterilerden Yavuz Metin de Ramazan ayında böyle bir dondurmanın yapılmasını anlamlı bulduklarını dile getirerek, ilk kez tattığı hurma ve zemzem suyu karışımı dondurmayı güzel bulduğunu kaydetti.

Ramazan ayında hurma ve zemzem suyu tüketiminin fazla olduğunu vurgulayan Metin, iftardan sonra bu dondurmayı yemenin zevkini de yaşadıklarını anlattı.

Vatandaşlardan görme engelli Kazım Şen ise ilk kez hurma ve zemzem suyu karışımı dondurma yediğini belirterek, yazın sıcak günlerinde iftardan sonra böyle bir dondurma yemenin insanı rahatlattığını söyledi.

Kaynak: AA