Başkatib Ko Obata'dan Ak Parti'ye Ziyaret

YOZGAT - Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz'ü makamında ziyaret etti.

Açıkgöz, ziyarette yaptığı açıklamada, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok eski tarihe kadar uzandığını belirterek, Başkatib Ko Obata'yı ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Obata'nın yaklaşık 20 yıldır Türk kültürü üzerine araştırmalar yaptığı ifade eden Açıkgöz, "Başkatib Ko Obata bu araştırmalar çercevesinde Türkiye'nin değişik illerine giderek sosyal ve kültürel anlamda Türkiye'nin geçmişten günümüze hareketini izlemesi noktasında bir çalışma yaptığından bahsetti. Bu çalışma kapasamında bugün bizim misafirimiz. Biz Yozgat ve Türk kültürünün tanıtılması noktasında üzerimize düşen görevi yapacağız. İnsallah kendisiyle Türkiye'nin sosyal ve kültürel etkileşimini birlikte değerlendireceğiz. Umuruyoruz ki Obata için verimli bir ziyaret olur" diye konuştu.

Ko Obata ise kendilerini kabul ettiği için Açıkgöz'e teşekkür ederek, Tokyo Üniversitesi Türkoloji Bölümü mezunu olduğunu ve Türk kültürünü yakından tanıdığını dile getirdi.

Kaynak: AA