Aşıklar Bayraklı'da Atıştı

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen aşıklar bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

Aşıklar Bayraklı'da Atıştı
Birbirinden değerli halk ozanlarının katıldığı etkinlikte üçerli gruplar halinde atışan aşıklar izleyenlerin beğenisini kazandı. İftarını vatandaşlarla birlikte açtıktan sonra etkinliğe katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, aşıklar bayramının önümüzdeki yıllarda da şölen havasında düzenlenmesini temenni ederek, usta halk ozanlarını saygıyla andıklarını kaydetti.

Bayraklı Belediyesi Şehit Ümit Boz tesislerinde kurulan iftar çadırında orucunu açan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu yıl ilk kez düzenlenen aşıklar bayramına katıldı.

İftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen başkan Karabağ, sohbet edip, sıkıntı ve sorunları da dinleyerek, çözümler sundu. İftarın ardından İzmir halk ozanları ve aşıklar derneği üyesi halk ozanları tribünleri dolduran vatandaşları türküleriyle mest etti. Birbirleriyle esprili dille atışan, zaman zaman güldüren, zaman zaman da duygulandıran aşıklar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar unutulmaz bir şölen yaşattı.

Etkinlikteki konuşmasına geçtiğimiz hafta yaptığı Kars ziyaretinde yaşadığı güzel anıları anlatarak başlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Kars kalesine baktığımda ilk gördüğüm Büyük Atatürk resmi ve Türk bayrağımız oldu. Bu ülkeyi bölmek, isteyenlerin bulunduğu bir dönemde bu tabloyu görmekle gurur duydum. Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, Bayrağımızı indirtmeyeceğiz, Atatürk'ü unutturmayacağız, Cumhuriyetimizi yıktırtmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle de halkımıza mâl olmuş değeri ozanlarımızı aşıklarımızı saygıyla anıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha dolu dolu bayramlar yaparız" dedi.

İzmir halk ozanları ve aşıklar derneği başkanı Celal Bulut da, aşıkları vatandaşlarla buluşturan Başkan Karabağ'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, plaket ve çiçek takdim etti.

Öte yandan Bayraklı Belediyesi Ramazan ayı boyunca her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçenin dört bir yanında iftar çadırları kurdu. Geçtiğimiz yıllarda 5 olan iftar çadırı sayısı bu yıl 7'den 9'a çıkarıldı ve günlük, yaklaşık 6 bin kişiye sıcak iftar yemeği veriliyor. Dar gelirli ailelere destek olmak istediklerini ve mübarek Ramazan ayı dolaysıyla gelenekselleşen iftar çadırlarının bir çok ailenin ekonomisine de katkı olduğunu belirten başkan Karabağ, çadır sayısıyla birlikte verilecek yemek kapasitesini de artırdıklarını söyledi.

Ramazan ayını vatandaşlarla birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten başkan Karabağ, Bayraklı Sevgi Yolu, Gümüşpala-İmbat İlköğretim okulu, Refik Şevket İnce Mahallesi-80'nci Yıl Metaş İlköğretim okulu, Cengizhan Mahallesi-Şehit Cesur İlköğretim okulu, Çaymahalle-Mustafa Uygur İlköğretimokulu, Refik Şevket İnce Mahallesi top sahası, Alpaslan'daki Şehit Ümit Boz Tesisleri, Nafiz Gürman Mahallesi top sahası ve Yamanlar Mahallesi 7323 sokakta kurulan iftar çadırlarına herkesi davet etti. Ayrıca ilçe sakinlerine yönelik, iftar sofralarında Türk sanat müziği-tasavvuf konseri ve semazenler eşliğinde konser ile Şehit Ümit Boz Tesislerinde İbrahim Hakkı hazretlerini anma gecesi düzenlenecek.
Kaynak: İHA