Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Kosova Esintisi

Kıtaları buluşturan 5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin ikinci gecesinde konuk ülke, Balkanların genç cumhuriyeti Kosova’ydı.

Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Kosova Esintisi
Kosova kültüründen esintiler sunulan geceye Keçiörenliler büyük ilgi gösterdi.
Kalaba Spor Tesisleri alanında düzenlenen etkinlik Kosova Evi’nin açılışıyla başladı.

Evin açılışını Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu ile birlikte yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu sırada Kosova’ya özgü yöresel bir kıyafet giyerek başına da fes taktı.

Kosova gecesinde sahne alan Türk Dernekleri Korosu ise, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle Keçiörenlilere enfes bir müzik ziyafeti sundu. Koronun ardından sıra Kosova’nın yöresel halk oyunlarını sergileyen gösterisi ile Mesk Derneği Folklor Grubu’ndaydı. Balkanların özgün ve karakteristik kültürel unsurlarını taşıyan folklor gösterisi Keçiörenlilerden büyük alkış topladı. Gecede konuşan Belediye Başkanı Mustafa Ak, etkinliklerin ikinci gününde Kosova’yı misafir etmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek “Yaptıkları gösteride bize Kosova kültüründen esintiler sundular. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kosova Mamuşa’da bir okulun açılışını yaptığını hatırlatan Başkan Ak, “Bu açılışta Başbakanımızı karşılamalarına şahit oldum. Gözlerindeki o sevgiyi, ilgiyi gördüm ve çok mutlu oldum. Kosova’da kendimizden bir şeyler görüyoruz, onlar bizim kardeşlerimiz” diye konuştu.

Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu ise, Keçiörenlilerin kutsal Ramazan ayını kutlarken, duygularını “Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a Kosova kültürünü tanıtan bu harika gece için çok teşekkür ediyorum. Başkanım Mustafa Ak Kosova için her zaman dostça duygular besledi. Kosova’ya yaptığınız yardımlardan ötürü Kosova halkı adına çok teşekkür ediyorum. Bugün gösterileri sunan bu grubumuzla gurur duyuyorum. Bizleri çok güzel ağırladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” sözleriyle dile getirdi. Daha sonra Başkan Ak, Büyükelçi Spahiu’ya bir vazo, koro ve halk oyunları ekibine de çiçek takdim etti. Etkinlik, toplu olarak çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Kaynak: İHA