Çözüm Süreci Adıyaman'da Turizmi Canlandırdı

ADIYAMAN - Çözüm süreciyle Adıyaman'ın tarihi ve turistik bölgelerine gelen ziyaretçi sayısı arttı.

Süreç dolayısıyla huzur ve sükunetin hakim olduğu kentteki doğal güzellikler ve tarihi alanlar, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Geçen yılın ilk 5 ayında kenti 58 bin 144 kişi ziyaret etti. Bu yılın aynı döneminde ise ziyaretçi sayısı 76 bin 868'e yükseldi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, süreçle bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Turist sayısındaki artışı da çözüm sürecine bağlayan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Barış süreciyle, çözüm süreciyle bu bölgeye çok ciddi anlamda rağbet oldu. Bölgemiz bir cazibe merkezi haline geldi. Bizim elimizdeki bu kültürel değerler artık yavaş yavaş vatandaşla paylaşılmaya başlanıldı. Görünmeyen Adıyaman, görünmeye başlandı. Bir hafta önce Ankara'da yaptığımız tanıtım günlerinde de Adıyaman'ı çok güzel tanıttığımızı düşünüyorum. Orada da yaklaşık 45 bin civarında bir ziyaretçi gelmişti. Bunların da etkisi oldu ama en fazla etkinin çözüm sürecinden kaynaklandığını tahmin ediyoruz."

-Tarihi mekanlar

"Güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak bilenen Nemrut Dağı'nın yanı sıra Adıyaman'da ziyaret edilecek çok sayıda tarihi mekan var.

Cendere Köprüsü, Sofraz Tümülüsü, Kahta ve Gerger Kalesi'nin yanı sıra kentteki türbe ve kiliseler de turistlerin ilgisini çekiyor.

Adıyaman'da inanç turizmi açısından önemli alanların başında, Sahabe Saffan Bin Muattal Türbesi ile Mor Petrus ve Mor Pavlus kilisesi geliyor.

Kaynak: AA