Suriyeli Çocuklar Kur'an Öğreniyor

OSMANİYE - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye sığınan ve Osmaniye'de kiraladıkları evlerde kalan Suriyelilerin çocukları, yaz kurslarında Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyor.

Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Şeyhler Camisi İmamı Abdullah Büyükeryılmaz, AA muhabirine, Kur'an öğrenen Suriyeli çocukların, mahallenin çocuklarıyla kaynaşma imkanı bulduğunu da söyledi.

Kurstaki 300 öğrenciden 30'unun Suriyeli olduğunu belirten Büyükeryılmaz, "Suriye'deki iç savaştan kaçanlardan ilimize de gelenler oldu. Bunları koruyup kollamak, yardım etmek insani görevimiz. Mahallemiz Suriyelilerin yoğun yaşadığı bir mahalle. Yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla sığınmacı kardeşlerimizin çocukları da aramıza katılıyor" dedi.

Suriyeli sığınmacılara Kur'an-ı Kerim dağıtıldığını ifade eden Büyükeryılmaz, "Ramazan ayında bu kardeşlerimize daha çok yakınlık göstermeli, yardımda bulunmalıyız. Bu ay onların dertleri ile dertlenme, sıkıntılarını paylaşma ayıdır. Bunlara kol, kanat germek dinimizin gereğidir" diye konuştu.

Kaynak: AA