Şarköy Sanayi Kooperatifi Genel Kurulu Toplandı

Şarköy Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Belediye Düğün Salonunda 2012 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Şarköy Sanayi Kooperatifi Genel Kurulu Toplandı
Genel kurulda divan başkanlığına Çetin Karacaoğlu, katip üyeliklere Coşkun Güneş ve Nedim Çamlı seçildiler. Divan kurulunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri Rıdvan Baydar ile Metin Can da yer aldı.

Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

Kooperatif Başkanı Fikret Aktepe, yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu.

Denetleme kurulu faaliyet raporu, 2012 yılı gelir gider farklı cetveli ve bilançosunu, muhasebe yetkilisi okuduktan sonra müzakere edilerek oylandı. 2013 yılı tahmini bütçe okunarak müzakere edilerek oylandı.

Yönetim ve denetim kurulları, üyeler tarafından yapılan oylama ile ibra edildi. Genel kurulda, sanayi sitesine yeni ilave edilecek ilgili sınır parsellerinin alımı için yetki verildi.

Kooperatif Başkanı Fikret Aktepe, alınacak olan yerlerin metrekare üzerinden tavan fiyatının belirlenmesini ifade ederek “ Mahkeme dönümünü 8 bin 500 TL olarak belirledi. Biz de tavan olarak 15 bin TL olarak belirleyelim.” dedi.

Genel kurulda, dönümü 15 bin TL, m2’si 15 TL olarak belirlendi.

Sanayi kooperatifinin 1/5000 ve 1/ 1000 ölçekli imar planlarının çiziminin serbest harita kadastro mühendislerine ve şehir planlamacılarına cins değişikliği, tevhid, ifraz yola, parka ve yeşil alana terk işlemlerinin Ankara’da, Başbakanlık ve İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde yapılacak çalışmalar için yönetime yetki verildi.

Genel kurulda son olarak aylık 30 TL aidatlar, 50 TL olarak değiştirildi.

Kooperatif Başkanı Fikret Aktepe, genel kurula katılan başta, Belediye Başkanı Süleyman Altınok olmak üzere teşekkür ettiği son konuşmasında “Genel kurulumuza katılımı az buluyorum. Kooperatifimizin 79 üyesi var, hepsini burada görmek isterdim. Kapı kapı dolaşıp evlere davetiye gönderdik. Toplantıdaki sayımıza üzülüyorum. Güç birliği yapmamız gerekiyor. Biz güç birliği sağlayarak, şu sanayi sitesini hayata geçirelim, ondan sonra yönetimi gençlere bırakacağız. Genç bir yönetim yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA