Kompen, Trablus’ta Boy Gösterdi

Libya’nın başkenti Trablus’ta bu yıl 9’ncusu düzenlenen Uluslararası Yapı ve İnşaat Ürünleri Fuarı’nda Kompen ilgi odağı firmalardan birisi oldu.

Kompen, Trablus’ta Boy Gösterdi
Kombassan Holding’in PVC sektöründe faaliyet gösteren şirketi Kompen’in 2. kez katıldığı fuarda Thermoline serisi oldukça ilgi gördü. Fuarda ayrıca sürme seri Formline da ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Çeşitli ülkelerden 735 firmanın katıldığı fuara Türkiye’de tasarlanan ve Libya’ya götürülen Kompen standı fuarda yer alan tek özel stant oldu. Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve Trablus Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Yusuf Yıldız kalabalık bir heyetle Kompen’in standını ziyaret ederek Kompen ile ilgili bilgi aldı. Standı ayrıca Libya Başbakan Yardımcısı Abdusselam El Kadi, Libya Ekonomi Bakanı Mustafa Muhammed Abu Fennas ve Libya Bayındırlık ve İskan Bakanı Ali Abdul Hafız El Uceli de gezerek üretim, ürün ve Kompen’in Libya pazarı ile ilgili bilgi aldılar. Kompen Dış Ticaret Müdürü Mehmet Büyükserin, Kompen ürünlerinin ihraç edilen ülkelerde aranan marka olması için çalıştıklarını belirterek, ihracat yapılan ülkelerde yaşanabilecek sıkıntılar da düşünülerek yeni pazar arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, yaklaşık 40 ülkeye ihracat yapan Kompen’in, geçtiğimiz yıl üretiminin yüzde 41’ini ihraç ettiğini hatırlatarak, “İç pazarda yaşanan daralmalarda üretim yapan firmaların can simidi ihracat oluyor. Bu nedenle yurtdışı fuarlar bizim için büyük önem taşımakta” dedi.

Kaynak: İHA