Kadın Girişimciler Başkan Gürün'ü Ziyaret Etti

MUĞLA - Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan ve üyeleri Belediye Başkanı Osman Gürün'ü ziyaret etti.

Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada, 25 üyelerinin bulunduğunu, kadın girişimci sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile "100 yılda 100 kadın" projesi üzerinde çalışma yürüttüklerini aktaran Yılmaz,"Projemizin amacı, 100 yıllık dönemde Muğla'da iz bırakan, adını duyuran kadınları bir kitapta toplayacağız. Muğla'ya mesleki rolleri gereği hizmet veren, kamu ve özel kuruluşların yönetimde görev üstlenen, seçilmiş, hayırsever olarak adını duyurmuş her kadınımız aday olarak gösterilebilir" dedi.

Yılmaz, proje için 1 Temmuz'da başlayan başvuruların 1 Ekim'de sona ereceğini söyledi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise, toplumda erkekler kadar kadınların da yönetime, iş alanlarına katılmaları gerektiğini vurguladı. Muğla'da kadın girişimcileri yaptıklarından dolayı tebrik ettiklerini belirten Gürün, "100 Yılda 100 Kadın Projesine destek vereceğiz. Muğla için faydalı işler yapmış, seçilmiş, atanmış, emek vermiş kadınlarımızın kitaplaştırılması ve ölümsüzleştirilmesi gurur verici bir proje" diye konuştu.

Kaynak: AA