Enerji Bakanı Yıldız, Vatandaşlarla Çadırda İftar Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaz aylarındaki elektrik tüketimine ilişkin, "Dün itibariyle puant saatinin bu yaz dönemi içerisinde en yüksek olduğu 760 milyon kilovat saate ulaştık.

Şu anda 4 bin megavatlar civarında fazlamız var ve 40 bin megavatı halihazırda emre amade olarak tutuyoruz. Herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Gençlik Parkı’nda Egegaz firması tarafından verilen iftara katıldı.

Gelir gelmez ceketini çıkaran Yıldız, yemek kuyruğunda bekleyen vatandaşlara yemek dağıttı.

Yıldız ayrıca, vatandaşların masasına giderek sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Kırkpınar pehlivanları ile aynı masaya oturan Yıldız, iftardan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İkinci iftarını da vatandaşlarla beraber yaptığını söyleyen Yıldız, "Enerji alanındaki özel sektör temsilcileriyle yaptığımız iftarlar genelde çadırlarda olacak. Sayın Başbakanımız da bahsetmişti. İftarlarımızı 5 yıldızlı otellerde yapmaktan ziyade çadırlarda yapıyoruz" dedi

Yıldız, böyle bir kültürün yerleşmiş olmasının da iyi bir şey olduğunu ifade etti.

Yıldız, bir gazetecinin yaz günleri nedeniyle elektrik tüketiminde artış olup olmadığını sorması üzerine, "Dün itibariyle puant saatinin bu yaz dönemi içerisinde en yüksek olduğu 760 milyon kilovat saate ulaştık. Önümüzdeki haftalarda daha da yükselmesini bekliyoruz. Ama hamdolsun şu anda 4 bin megavatlar civarında fazlamız var ve 40 bin megavatı halihazırda emre amade olarak tutuyoruz. Herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Enerji fazlamızın olduğunu söylemem lazım ama enerji fazlamızın olması israf edeceğimiz ve lüzumundan daha fazla kullanacağımız anlamına gelmez" yanıtını verdi.

Bakan Yıldız, ön ödemeli (kartlı sayaç) ile doğalgaz almak isteyen abonelerin o ay alacağı gaz miktarına ilişkin yapılan düzenlemeyle ilgili soru üzerine ise şu ifadeleri kullandı:
"Düzenleme bir seferde alınacak, stoklanabilecek miktarı söylüyor. Doğalgazı isterse 5 isterse 10 katı kullanır. Doğalgaz kullanımı ve miktarı ile ilgili bir sıkıntı yok. Mekanik sayaçlarla ön ödemeli sayaçlar arasındaki adaleti tesis etmek adına alınmış bir karardır."
Yaptığı açıklamanın ardından Gençlik Parkı'nda gezen Bakan Yıldız'a tarihi bir çay bahçesinde çay ikram edildi

Kaynak: İHA