Tübitak Destekli Proje Asü’de Başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği, TÜBİTAK destekli "Fen ve Teknoloji Öğretmenlerine Yönelik Etkinlik Hazırlama Bilim Danışmanlığı Semineri"nin ikincisi başladı.

Tübitak Destekli Proje Asü’de Başladı
Projenin yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naim Uzun, Düzenleme Kurulu Üyeliğini ise Doç. Dr. Özgül Keleş ile Yrd. Doç. Dr. Didem Kılıç yapıyor. Projeyle öğretmenlerin, öğretim programında yapılan değişimler ve yeni yaklaşımlardan haberdar edilmesi hedefleniyor

Seminerin açılışında konuşan proje yürütücüsü Doç. Dr. Naim Uzun, “Öğretmenlerimizin laboratuar yaklaşımları konusunda edindikleri becerilerin, sınıf içinde gerçekleştirebilecekleri etkinliklerle de desteklenmesinin faydalı olacağını düşündük ve bu projeyi hazırlayarak TÜBİTAK’a sunduk. İkinci kez kabul edilen proje, Türkiye genelinde kabul edilen 32 projeden birisi oldu” dedi.

ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz da seminer açılışında kısa bir konuşma yaptı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Fen ve Teknoloji Öğretmenlerine Yönelik Etkinlik Hazırlama Bilim Danışmanlığı Seminerine 16 ilden 20 öğretmen katılıyor. Öğretmenlere, ASÜ dahil 5 üniversiteden 32 kişilik kadro eğitim veriyor. Seminer 5 beş gün sürecek.
Kaynak: İHA