Topaklı Kasabasının Çalış Kasabasına Mahalle Olarak Bağlanma Talebi

Büyükşehir Yasası ile birlikte nüfusu 2 binin altına düştüğü için 2014 yılında yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından köy statüsüne kavuşacak olan aAvanos ilçesine bağlı Topaklı beldesinde, belediyenin Çalış Kasabası’na mahalle olarak bağlanma talebi Çalış Belediye Meclisi tarafından kabul görmedi.

Köy statüsüne düşmemek için geçtiğimiz günlerde toplanarak Çalış Kasabası’na mahalle olarak katılmak istedikleri yönünde karar lan Avanos ilçesine bağlı Kalaba Belediye Meclisi’nin bu kararı Çalış Bbelediye Meclisi’nde görüşüldü.

Çalış Belediye Meclisi yaptığı toplantıda Kalaba Belediye Meclisi’nin talebine üyelerin oy birliği ile olumsuz yanıt verdi ve her iki kasabanın birleşmesi sağlanamadı.

Topaklı Belediye Başkanı Süllü Solmaz yaptığı açıklamada, “Topaklı Beldesi’nin bugünkü nüfusu bin 487 ve 2014 yerel seçimlerinden itibaren köy kimliğine kavuşacak. Beldemiz köy olduğunda hizmetler aksayacaktır. Beldemizin gelişimi tamamen duracaktır. Çalış Beldesi’de göç vermeye devam ediyor. İleri de aynı sorunla karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenlerden dolayı belediye meclis üyelerimizin de ortak görüşüyle mahalle olma yönünde karar aldık” diye konuştu.

Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer ise, bu talebin değerlendirilmesi aşamasında belde halkının görüşlerini önemsediklerini kaydederek, kasaba içinde yapılan istişarelerde belde halkının birleşmeye sıcak bakmadıklarını, bu nedenle belediye meclisinin red kararı aldığını belirtti.

Kaynak: İHA