Kemaliye Şenlikleri Tüm Hızıyla Sürüyor

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde bu yıl 35’ncisi düzenlenen Kültür ve Doğa Sporları Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

Kemaliye Şenlikleri Tüm Hızıyla Sürüyor
Gün boyunca her türlü doğa sporu etkinliklerinin gerçekleştiği şenlikte ayrıca resim ve fotoğraf sergi açılışları ve konserler düzenleniyor.
Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve KEMAV Başkanı İsmail Yücel, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaban kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikler de su sporları, dağcılık ve Karanlık Kanyon’da base jump atlayışlarının yanı sıra, çeşitli sergi açılışları, söyleşi ve konserler de gerçekleşiyor.

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Bahçe Mahallesi Kültür Evi açılışı, bisiklet yarışları, yöresel ürünler sergisi, “Renklerle Eğin” konulu resim sergisi ve Şevket Gültekin fotoğraf sergisi de açıldı.

Gün boyunca kent merkezinde devam eden şenliklerde ayrıca 7’den 77’ye her yaştan insana hitap eden programların yanı sıra akşamları ise fener alayları, Türk Sanat Müziği konserleri de düzenleniyor. Dün gerçekleşen cirit gösterilerinin ardından bugünde Ünlü Türk Dağcı Tunç Fındık’ın konuşmacı olarak katılacağı bir söyleşi de programda yer alacak.
Kaynak: İHA