Ak Parti İl Başkanı Öztürk'ten, Gezi Parkı Olayları Değerlendirmesi

GİRESUN - AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk,"Türkiye'yi savaş alanı gibi göstererek, istikrarını, ekonomiyi bozmak, ülkeyi yönetenlerin içte ve dışta elini zayıflatmak isteyenlerin unuttuğu bir şey var. Bu millet saldırıyla, tehditle, kışkırtmalarla, kendini bölmeye ve parçalamaya çalışanların oyununu daima bozdu, yine de bozacak" dedi.

Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.

İl Başkanı Öztürk, Türkiye'nin son dönemlerde ekonomi ve siyaset başta olmak üzere her alanda yakaladığı istikrarın bazı güçleri rahatsız ettiğini, Gezi Parkı olayları ile de Türkiye'nin önünün kesilmek istendiğini kaydederek,"Gezi Parkı olaylarının başladığı sürecin bir önceki ay olan Mayıs'a bir bakalım. Mayıs ayı Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en parlak ayı olarak kayıtlara geçti. Türkiye IMF'ye olan, 52 yıllık devam eden borç serüvenini Mayıs ayında sonlandırdı. Dünyanın en büyük havaalanlarından birinin ihalesi yapıldı. Devletin kasasından tek kuruş çıkmadı. Yine üçüncü köprüsünün ihalesi sonuçlandı. Kanal İstanbul çalışmaları Mayıs ayında da yoğun şekilde sürdü. Sinop'ta yapılacak olan Nükleer santralinin ihalesi yapıldı. İstikrar bakımından çok başarılı ülkelerden biri haline gelen Türkiye'nin kredi notu artırılmış, bu da her açıdan ekonomiye olumlu yansımış ve faizler gerilemişti. Türkiye'nin bu önlemez yükselişi, ekonomisindeki inanılmaz başarıları, siyasi istikrar her açıdan her şey mükemmel gitmeye başlamıştı. İşte bu noktada rahatsız olan bazı güçler Gezi Parkı olayları ile Türkiye'nin önünü kesmek istediler" diye konuştu.

"Bundan sonraki Mayıs'lar, Allah'ın izniyle bu Mayıs'tan çok daha güzel olacak" diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu millet bu karanlık 27 Mayıs, 12 Martları,12 Eylülleri, 28 Şubatları, 27 Nisanları unutmadı. Bu millet eline ilk fırsat geçtiğinde, sandık önüne ilk konduğunda daima darbeciler ve yandaşlarıyla hesaplaştı. Darbecilere cevabını, her seferinde iradesiyle, irfanıyla, altın tartan, sarraf ustalığında verdi. Yine olacak. Bu millet saldırıyla, tehditlerle, kışkırtmalarla, kendini bölmeye ve parçalamaya çalışanların oyununu daima bozdu, yine de bozacak. Ve bundan sonraki Mayıs'lar, Allah'ın izniyle bu Mayıs'tan çok daha güzel olacak"

Kaynak: AA