Şeker İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin, Güven Talezeledi

Şeker İş Sendikası Erzurum Şubesi 18. Olağan Kurulu toplantısı Erzurum Şeker Fabrikası toplantı salonunda gerçekleşti.

Şeker İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin, Güven Talezeledi
Genel kurul toplantısına, Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Şeker İş Genel Sekreteri Fevzi Şengül, Erzincan Şube Başkanı Bülent Bulut, Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder, Kars Şube Başkanı Ertan Altınoğlu ve sendika üyeleri katıldı.

Şeker İş Erzurum Şubesi 18. Olağan Genel Kurulu Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök’ün Divan Başkanlığı’nda gerçekleşirken, mevcut başkan Metin Keskin ile birlikte Erdal Kartal şube başkanlığı için yarıştı. 470 üyenin oy kullandığı seçim sonrasında mevcut başkan Metin Keskin 226 üyenin oyuyla yeniden başkan seçilirken Erdal Kartal ise 215 oy toplayabildi. Seçimde 19 üye oy kullanmazken 10 üyenin oyu da geçersiz sayıldı.

Şeker İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin konuşmasında, ”Mukavat işçilerin kadro almaları ile ilgili genel merkezin bilgisi dahilinde önce fabrikamız önünde çalışan bütün üyelerimizle birlikte basın açıklaması yaparak taleplerimizi ilettik sonra dosyalar oluşturarak Muş ve Elbistan şube başkanlarıyla beraber mecliste kendi yöre milletvekillerimize birer dosya vererek dosyanın içeriğini brifing mahiyetinde kendilerine ilettik. İşyerinde çalışma barışının sağlanması için bu insanlık dramına son verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Çalışma hayatımızı yakından ilgilendiren Neo Liberal ve küresel düzenin en büyük aktörlerinin, sistem kurucularının bile kullanmaya başladığı mevcut ekonomik düzene alternatif yol olarak piyasaların denetlenmesi için sert kurallar, korumacılık gibi kavramlar dünyanın bir sistem değişikliği olduğunu gösterir.” dedi.

Kaynak: İHA