Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kırklareli'de

Kırklareli - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Başbakanımızın talimatı ile Haliç'i nasıl kurtardıysak Ergene'yi de kurtaracağız" dedi.

Kırklareli Devlet Su İşleri 112. Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Eroğlu, yatırım tırı ile Trakya'ya geldiklerini söyledi.

Kırklareli'de 53 milyon lira bütçe ile 15 tesisin temelinin atıldığını belirten Eroğlu, Trakya'ya çok büyük önem verdiklerini ifade etti.

Eroğlu, 2013-2014'ü Kırklareli'de "hamle yılı" ilan ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bakanlığımızın bütün birimlerini boşalttık ve Kırklareli'ne geldik. 48 müjde ile Kırklareli'deyiz. Trakya çok önemli. Maalesef Trakya geçmişte unutulmuş, ihmal edilmiş. Başbakanımızın Trakya'ya karşı ayrı bir sevgisi, gönül bağı var. Pınarhisar bağı var. Başbakanımız bu yüzden Trakya'ya çok önem veriyor. Başbakanımıza Kırklareli'ne gideceğimi söylediğimde heyecanlandı ve sizlere selam gönderdi. Başbakanımız, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ için kesenin ağzının açık olduğunu söyledi.

Başbakanımızın talimatıyla Trakya Gelişim Projesi hazırlandı. İlk adımda 10 milyar lira yatırımla Trakya'ya gidiyoruz. Sizlerden aldığımızı sizlere hizmet olarak sunuyoruz. Daha çok müjdeler var."

Ergene'nin kurtarılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Başbakanımızın talimatı ile Haliç'i nasıl kurtardıysak Ergene'yi de kurtaracağız" dedi.

Eroğlu, Ergene havzasında sadece atık su arıtma tesisleri değil, sanayi atık suları, dere ıslahları, bertaraf tesisleri, ağaçlandırma, erozyon kontrol çalışmaları, barajlar, ve göletler yapılacağını anlatarak, 3 milyon 240 bin lira bütçeyle bu hizmetlerin gerçekleştirileceğini söyledi.

Bakanlığının zamanla yarıştığını ifade eden Eroğlu, geciken tesis ve yatırımlar için geçmiş hükümetler adına özür dilediğini kaydetti.

Eroğlu, şöyle devam etti:

"Onları telafi etmek, eksikliklerini gidermek için çalışacağız. Trakya'yı seviyoruz. Trakya üretiyor, yatırdığımız yatırımların meyvesini veriyor. Millet olarak faydasını görüyoruz. Türkiye, Başbakanımızla birlikte çok büyük bir dönüşüm yaşıyor. Kırklareli için büyük düşünüyoruz."

Törende, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ile AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan da birer konuşma yaptı.

Bakan Eroğlu, daha sonra, inşa edilecek tesislerin yapımı için müteahhit firma yetkilileriyle taahhütname imzaladı.

Eroğlu, ardından video konferansla, Vize ilçesindeki atıksu arıtma tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA