Kumru’da Muhteşem 1001 Hatim Merasimi

Ordu’nun Kumru ilçesinde 1001 hatim merasimi düzenlendi.

Kumru ilçesi Müftülüğü ve Yalnızdam Köyü Kur’an Kursu tarafından geleneksel hale getirilen 1001 hatim duası töreninin bu yıl 3'üncüsü düzenlenid. Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri bu yılda çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar ilgi gördü. Aylar öncesinden hazırlanan bu yıl ki hatim merasimine İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Eğitimci-Yazar D.Ali Taşçı, Sultanahmet Cami İmamı Hasan Kara, Süleymaniye Cami Müezzini Abdussamet Yazıcı, Mihrimah Cami İmamı Mustafa Ergün ve Süleymaniye Camii İmamı Ayhan Mansız İstanbul'dan gelerek hatim duasına iştirak ettiler.

Merasime, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Kumru Müftüsü Aykut İli, Kumru İlçe Emniyet Amiri Mehmet Öztürk, AK Parti Kurmu İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva, İl Genel Meclisi Üyesi Cevdet Bayazıt, Korgan eski Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, İşadamı Yüksel Yaylak ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar alana sığmayınca okunan Kur'an-ı Kerim'i yol kenarlarına ve mezarlıklara konulan sandalyelere oturarak dinlediler. İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut hocanın namazla alakalı olarak anlattığı nasihatler huşu içinde dinlendi. Kur’an kursunda eğitim gören küçük öğrencinin önce İstiklal Marşını ezbere okuması ve ardından Kur’an-ı Kerim'den okuduğu ayet büyük ilgi gördü. Küçük öğrenciler topluluğu daha sonra hadislerden birer örnek okudular. Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek öğrencileri hediyelerini taktim edirken, yaklaşık 5 saat süren program sonunda vatandaşlara yemek ikram edildi.
Kaynak: İHA