Kaymakam Okur, Başarılı Öğrencileri Konuk Etti

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Özel Yüzyıl Bezci Koleji ve Nazilli Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırlayarak, ödüllendirdi.

Kaymakam Okur, Başarılı Öğrencileri Konuk Etti
Resim, satranç ve proje çalışmalarında başarılar elde eden öğrencilerin ödüllendirildiği törende Eko School Uluslararası Çevre Projesi yarışmasında Nazilli'de ilk 2 yıl süreli ‘Yeşil Bayrak’ ödülü kazanan Özel Yüzyıl Bezci Koleji İlk-Orta Okulu da bayrağını Kaymakam Okur ve Milli Eğitim Müdürü Ercan’dan aldı.
Nazilli Kaymakamlık makamında düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Anadolu Lisesi Müdürü Hanifi Güney, Özel Yüzyıl Bezci Koleji Müdürü Semih Candaş ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende ülke genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında düzenlenen ‘Ekmek İsrafı ve Önlenmesi’ Resim Yarışması, ‘Monami’ resim yarışması, Özel Ege Lisesi ‘Fen Araştırma Projeleri Yarışması’, Satranç ve Nazilli’de düzenlenen resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Okur ve Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan tarafından verildi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan kampanya kapsamında Toprak Mahsülleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Ekmek İsrafının Önlenmesi’ konulu resim yarışmasında İlkokul kategorisinde ikinciliği elde eden İsabeyli Özel Yüzyıl Bezci Koleji öğrencilerinden Safiye İpek Öney ile Lise kategorisinde üçüncülük elde den Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Karademir’i tebrik eden Kaymakam Mehmet Okur, öğrencilere başarılarının devamını diledi. Öte yandan etkinlikte Özel Yüzyıl Bezci Koleji öğrencilerine de ödüller yağdı. Türkiye geneli yarışmalarında Antalya yaş grupları Türkiye Satranç Turnuvası’nda Türkiye 4.’sü olan Uygar Şenyüz’e, Su Hayattır yarışmasında Türkiye Mansiyon ödülü alan Safiye İpek Öney’e, Monami Resim yarışmasında Mansiyon ödülleri alan Ayşe Naz Uğur, Mehmet Efe Görgülü, Eylül Deniz Zoylan, Doğa Nur Akçil, Mustafa Kıllıoğlu, Sudenaz Kurt ve Tevfik Bora Koçar ile Özel Ege Lisesi ‘Fen Araştırma Projeleri Yarışması’ Katlanabilir Oto Projesi ile Ege 4.’sü olan Taylan Can Özer ve Onur Can Aksoy’a, İlçe genelinde ise Atatürk ve Cumhuriyet konulu resim yarışmasında ilçe birincisi olan Elif Özenoğlu, 24 Kasım öğretmenler günü resim yarışmasında ilçe birincisi olan Ada Bülbül, ilçe ikincisi olan Safiye İpek Öney ve üçüncüsü olan Aleyna Taşkıran ile Hayalimdeki Ev yarışmasında ilçe üçüncüleri olan Şevval Yeşilçimen ve Elif Özenoğlu’na başarılarından dolayı hediyeler verildi.

Törenin sonunda başarıda pay sahibi olan Okul Müdürü ve Öğretmenleri tebrik eden Kaymakam Okur, dereceye giren öğrencilere başarılarının devamını diledi.

GELECEK İÇİN PROJE ÜRETTİLER, BİLİM İÇİN YARIŞTILAR

Özel Ege Lisesi ev sahipliğinde bu yıl 11. kez düzenlenen Ege Bölgesi ‘Fen Araştırma Projeleri Yarışmasının sergisinde 3 projelerinin sergilendiğini ifade eden Okul Müdürü Semih Candaş; “İzmir başta olmak üzere Adapazarı, Amasya, Aydın, İstanbul, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Uşak illerinden gelen projeler dereceye girmek için yarıştı. Yarışmaya katılan 153 proje arasına okul olarak 3 projemiz sergilenmeye hak kazandı. ‘Katlanabilir Çocuk Oto Koltuğu’ projesi ile de yarışmada 4. olarak teşvik ödülü kazandık. Projeyi hazırlayan 6. Sınıf öğrencilerimiz Taylan Can Özer ve Onur Can Aksoy’u kutluyor, Danışman Öğretmenlerimiz Ersel Yıldız ve Hülya Karataş’a teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası Eco-School Projesinde de Yeşil Bayrak ödülünü kazandıklarını söyleyen Candaş; “Eco School projesi uluslararası bir projedir ve 52 tane üyesi bulunmaktadır. Yeşil Bayrak, Uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko etikettir. Biz bu sene Eco School projesi yeşil bayrak ödülü için okulumuzdaki etkinliklerimizi gerçekleştirdik ve Yeşil Bayrak almaya hak kazandık. 1 Haziran 2013’de de İstanbul’da Özel Fenerbahçe Spor Kulübü Ortaokulu’nda Yeşil Bayrak Ödülünü törenle almaya hak kazandık. Bu sene Yeşil Bayrak ödülünü alan Aydın’daki tek okul Özel Yüzyıl Bezci Ortaokulu olmuştur. Öğrencilerimizi kutluyorum ve Fen Zümresini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İDARECİ, ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLERE TEŞEKKÜR

Nazilli’nin eğitim, sosyal, kültürel ve sportif başarılarda her zaman en önde olduğunu ifade eden Kaymakam Mehmet Okur; “Öğretmen ve öğrencilerimizle her zaman gurur duyduğumuzu söylüyorum ve bunun hiç de boşuna olmadığını görüyoruz. Okullarımız gerek yerel bazda, gerekse ulusal ve uluslararası bazda güzel başarıların altına imza atıyorlar. Nazilli adeta ödüle doymuyor. Başarılarından dolayı emeği geçen tüm öğretmen, idareci ve öğrencilerimiz ile velilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“NAZİLLİ HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA GİDİYOR”

Nazilli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Aydın başta olmak üzere ülke geneline bütün branşlarda en üst noktalarda olmayı hedeflediklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise; “Biz her zaman bulunduğumuz yeri yeterli görmüyoruz. Akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kendimizi daha iyi yerlere getirmek için sürekli çabalıyoruz. Bilindiği gibi sınavlarda Aydın Türkiye 4.’sü oldu. Bunda Nazilli’nin mutlaka büyük katkısı var. SBS’de de bu başarımızı artıracağımıza inanıyorum. Bu başarıda öğrencilerimizin yanı sıra okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin de büyük katkısı var. Öğrencilerimizde var olan yeteneği, cevheri çıkarmak için uğraşıyorlar. İnşallah Nazilli’nin başarısı basamakları birer birer ikişer ikişer artarak yükselecek ve hedeflediğimiz noktaya ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Okur ve Milli Eğitim Müdürü Ercan okullarla toplu hatıra fotoğrafı çekildi.
Kaynak: İHA