Dünyanın 32'nci Zengini Çeşme'de Plan Bekliyor

İzmir - Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, dünyanın en zenginleri arasında 32. sırada yer alan Rus milyarder Mihail Prohorov'un, Çeşme'de 200 milyon dolarlık yatırım yapmak için plan beklediğini bildirdi.

Tütüncüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çeşme Turizm Planı'nın yıllardır yapılamamasının yatırımcıları zarara uğrattığını ifade etti.

Yatırım için bekleyenlerden birinin de 2011 Forbes Dergisi listesine göre 18 milyar dolar servete sahip Prohorov olduğunu kaydeden Faik Tütüncüoğlu, "Prohorov, 6 yıl önce Altınkum bölgesinde turizm tesisi yapmak için arsa aldı. Altınkum'da 21 yıldır imar planı olmayan 2 bin 761 dönüm alanın 170 dönümü Prohorov'a ait. Yaklaşık 200 milyon liralık turizm yatırımı yapacağı ve tesisin ağaç boyunda, çevreye duyarlı bir temada inşa edileceği bilgisini de aldık fakat hem para hem de proje hazır olmasına rağmen yatırım hayata geçemiyor" ifadelerini kullandı.

Turizm alanları için doğru yatırımlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Tütüncüoğlu, şunları kaydetti:

"Prohorov, 6 yıldır yatırım yapmak için bekliyor. Bu yatırımın ardından Türkiye'de başka yatırımlar için girişimde bulunacağı bilgisini aldık. Prohorov, Çeşme için bekleyen ve zarara sokulan yatırımcı örneklerinden sadece biri. Çeşme'nin turizminin daha da gelişmesine katkı sağlayacağı öngörülen kişi ve çalışmaların önü açılmalı. Daha önce de izin verilebilirdi fakat çok geç kalınmış değil.

Bu ve benzeri yatırımlar gerçekleşince diğer yatırımcılar da bunu görecek, yatırım yapmaktan korkmayacak, hem ülkeye gelir sağlanacak hem de binlerce kişiye iş sahası açılacak. Yatırımcıları nedensiz yere bekletmek ve kaçırmak, Çeşme'nin de Türkiye'nin de aleyhine olur."

Kaynak: AA