19. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali

Rize - Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali başladı.

Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Ayder Yaylası'ndaki şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, Ayder'in ve Fırtına Vadisi'nin dünyada endemik bitki türleri açısından büyük zenginliğe sahip olduğunu söyledi.

Doğayı kullanırken koruma ve kullanmanın çok önemli olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Doğu Karadeniz yaylaları, suları, ormanları, köyleri hepsi korunmaya değer. Bölge atalarımızdan emanet, gelecek neslin mirası. Bölgede turizm değerleri ile Ayder'i gelecek yıllara taşımalıyız" dedi.

Gündoğdu, festivale katılanlardan, bölgenin güzelliklerini herkese anlatmalarını isteyerek, "Ayder tüm Türkiye'nin değeri, bütün insanlığa hizmet veren önemli bir merkez. İnanıyorum ki buradan aktarılacak iyi hatıralar Ayder'in geleceğine değer katacak, yeni misafirler ağırlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çorap örme ve tulum çalma yarışması ile 5-8 yaş arasındaki çocuklara yönelik yöresel kıyafet yarışması düzenlendi.

Yarışmada başlarına yöresel örtü saran, sırtlarında sepet taşıyan ve lastik ayakkabı giyen çocuklar, jüri üyelerinin sorularını yanıtladı ve çeşitli yöresel türküleri seslendirdi.

Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu festival, yarın Galerdüzü mevkisinde yapılacak boğa güreşleri ile sona erecek.

Kaynak: AA