Vali Köşger, Sergi Açtı

Sinop - Sinop'ta bu yıl 8.'si düzenlenen, ilköğretim öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması "Bu Benim Eserim" adlı 90 projenin yer aldığı sergi, Sinop Kemalettin Paşa Spor Salonunda açıldı.

Açılışa Vali Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Milli Eğitim Müdürü M.Emin Akkurt, Okul Müdürleri, öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.

Vali Köşger, burada yaptığı konuşmada. "Bu benim Sinop'taki halka açık ilk konuşmam. Bugün üç toplantım vardı. Birbiriyle çakışmış olması nedeniyle diğer toplantıları bir kenara bırakıp bu toplantıya katılmak istedim. Çünkü burada yapılan faaliyetin önemini idrak ediyoruz, etmek durumundayız" dedi.

21. yüzyılın sadece üretilmiş bir bilgiyi,üretilmiş teknolojiyi kullanmayı beceren ulusların değil, bilgiyi yeniden üreten, yeniden harmanlayan ve teknolojiyi üretebilen ulusların yüzyılı olacağını ifade eden Köşger, şöyle devam etti:

"Bu manada öğrencilerimizin keşfetme, icat etme, bilgiyi yeniden kullanma, yeniden harmanlama kabiliyetini artırmaya yönelik bu tarz yarışmaların her düzlemde, her bağlamda teşvik edilmesi ve her alanda desteklenmesi gerekiyor. Biz de bu tarz çalışmaları teşvik etmek durumundayız, zorundayız.Teşvik edeceğiz de. Bu yavrularımızın içinden neden bir Einstein, neden bir Farabi, neden bir İbn-i Sina çıkmasın. Bu milletin genlerinde var bu kabiliyet ve kapasite. İnşallah teşvik edilirse bu çocuklarımızın arasından çok büyük mucitler, imkan tanınırsa çok büyük bilgi üretecek bilim ve ilim adamları çıkacaktır. Bundan hiç kuşkum yok. Yeter ki onlara zemin, destek ve imkan sağlansın bu kabiliyetleri teşvik edilsin köreltilmesin. Buradan emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt ise "Dün olduğu gibi bugün de insanlığın çağlar boyunca özlemini çektiği barışı refahlığı, sosyal adaleti sağlamanın yolu eğitimden geçmektedir" diye konuştu.

Yaşadığımız yüzyılın bilgi çağı olduğuna işaret eden Köşger, şunları kaydetti:

"Bilgi ve teknoloji yolunda ülkeler arasındaki yarış artarak devam etmektedir. 21. yüzyıl öğrenci profili bilimsel ve akılcı düşünme becerisine sahip, araştırmacı, sorgulayıcı, bilgiyi ezberleyen değil, bilgiye ulaşabilen, kullanabilen iletişim kurma becerilerine sahip, teknolojiyi kullanan ve takım çalışmasına yatkın ve bunu yaşam boyu geliştirmeyi benimseyen bireyler olmuşlardır.İlköğretim öğrencilerimize yönelik Fen Bilimleri Proje Çalışması Bu Benim Eserim adıyla yapılan bu çalışma kurumsallaşma yolunda önemli aşamalar,başarılar elde etmiştir. Bunun sürekliliği ve marka haline gelmesi temel hedeflerimiz arasındadır. Bu proje Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve TÜBİTAK'ın ortaklaşa düzenlemiş olduğu ve birlikte yürüttüğü 8. Proje çalışmamızdır. Hedefimiz, bu tür projelerle, insan yetiştirme kapasitesini geliştirme bakımından ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek. Onlara yol göstermek ve katkı sunmak amacıyla tüm emeği geçenlere buradan teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesilen "Bu Benim Eserim" adlı projelerin bulunduğu sergi gezildi. Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunlarının ardından, çalışmaya katılanlara ve derece alan yönetici ve öğrencilere çeşitli plaketler ve ödüller verildi.

Kaynak: AA